Blog

 • Hasnizam Uzir 13 Mac 2019 12250

  Nazmi kembali menyinar

  Johor Darul Ta’zim (JDT) membuat kejutan kepada peminat-peminat bola sepak tanah air apabila mempamerkan satu aksi yang berkualiti tinggi ketika berhadapan kelab Gyeongnam dari Korea Selatan di Stadium Tan Sri Hassan Yunosuntuk perlawanan kedua Piala Juara-Juara Asia (ACL), malam tadi. 

 • Hasnizam Uzir 6 Mac 2019 19353

  Strategi JDT menjadi

  Kejayaan Johor Darul Ta’zim (JDT) menjadi kelab pertama dari Malaysia menyertai Liga Juara-juara Asia (ACL) merupakan satu sejarah kepada bola sepak Malaysia. Penyertaan itu sudah pasti akan memartabatkan bola sepak negara dan mengharumkan nama Malaysia khususnya.

 • Hasnizam Uzir 27 Feb 2019 4935

  Indonesia juara

  Ketika mengharungi pertarungan di peringkat awal Kumpulan B, pasukan Indonesia tidak diberikan harapan oleh peminat-peminat mereka apabila anak-anak buah Indra Sjafri dikritik media tempatan mereka sehinggakan ada yang mengatakan Indra tidak mempunyai idea dan kreativiti dalam merencana strategi dalam gerakan untuk mencipta kemenangan.

 • Hasnizam Uzir 19 Feb 2019 769

  Skuad B-22 masih ada harapan

  Kekalahan pasukan negara kepada tuan rumah, Kemboja, dalam perlawanan pertama saingan Kumpulan B Kejohanan AFF B-22 sedikit pun tidak menghilangkan keyakinan pengendali kebangsaan, Datuk Ong Kim Swee terhadap kemampuan anak-anak buahnya.

 • Hasnizam Uzir 14 Feb 2019 340

  FAM iktiraf akademi bola sepak komuniti

  Ketika masyarakat bola sepak sedang sibuk memberi tumpuan kepada kerancakan dan kemeriahan liga bola sepak Malaysia di bawah kendalian Liga Bolasepak Malaysia (MFL), Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) pula menangani pelbagai isu yang membabitkan persatuan dan pemain, inilah realiti bola sepak Malaysia ketika ini.

 • Hasnizam Uzir 1 Feb 2019 850

  Program akar umbi tuntut FAM lebih telus

  Sejak memenangi anugerah Konfederasi Bolasepak Asia (AFC) 2018 dalam kategori akar umbi, Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) tidak menoleh ke belakang lagi dengan malaksanakan pelbagai program akar umbi bersama khalayak terbanyak. 

 • Hasnizam Uzir 28 Jan 2019 523

  Jaringan ke-402 Messi

  Kemenangan 2-0 Barcelona di tempat lawan ketika menentang Girona mengukuhkan cengkaman kedudukan teratas dalam LaLiga ketika ini. 

 • Hasnizam Uzir 24 Jan 2019 19454

  Bojan sindir FAM?

  Setiap kali memanggil pemain-pemain B-19 tahun untuk diuji dalam sesi pemilihan pertama Skuad Kebangsaan akan terdengarlah kenyataan-kenyataan yang bernada sinis dikeluarkan oleh ketua jurulatih bawah 19 tahun negara Bojan Hodak terhadap kualiti pemain yang tidak mencapai tahap yang diinginkan.

 • Hasnizam Uzir 18 Jan 2019 18779

  Apa ni FAM?!

  Kegagalan pengurusan Perlis FA melunaskan gaji yang tertunggak bekas pemain mereka pada 2018 mengundang pelbagai persoalan dan pertanyaan daripada ramai pihak. 

 • Hasnizam Uzir 14 Jan 2019 7969

  Hantaran Pogba membunuh

  Penguasaan permainan Tottenham Hotspur tidak menjamin kemenangan kepada anak-anak buah Moriciou Pochettino apabila berhadapan dengan Manchester United di laman mereka sendiri.