Blog

 • Shaukei Kahar 12 Mac 2019 517

  Kalau sudah rezeki Zidane…

  Zinedine Zidane sudahpun tahu maksudnya apabila nama Florentino Perez terpampang di skrin telefon bimbitnya hujung minggu lalu.

 • Shaukei Kahar 10 Mac 2019 13310

  Real Madrid haru-biru

  Anda masih ingat? Ketika Zinedine Zidane angkat kaki penghujung Mei tahun lalu – kurang empat hari selepas mengemudi Real Madrid ditabal juara Eropah kali ketiga berturut-turut – dia mengumumkan: “Satu perubahan diperlukan dan saya tidak mahu terbabit dengannya.”

 • Shaukei Kahar 3 Mac 2019 1800

  Maruah Real Madrid dirobek-robekkan

  Rabu lalu, Santiago Solari berkata Real Madrid kalah 3-0 secara bermaruah di Santiago Bernebeu. Entah apa maksudnya itu, harus dia saja yang tahu.

 • Shaukei Kahar 3 Mac 2019 4141

  Hello Real Madrid, daripada Mourinho

  Laksana seorang oportunis dalam bola sepak, Jose Mourinho amat tajam dalam menghidu peluang dan memanfaatkannya.

 • Shaukei Kahar 24 Feb 2019 998

  Jiwa kacau (4): Ramos pakar seni hitam

  Lebih setengah juta orang menandatangani satu petisyen mendesak kedua-kedua Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) dan Kesatuan Bolasepak Eropah (UEFA) mengenakan hukuman ke atas Sergio Ramos tahun lalu.

 • Shaukei Kahar 23 Feb 2019 614

  Jiwa kacau (3): Icardi tidak ketentuan  

  Awal minggu ini dilaporkan Real Madrid tidak akan bersaing dengan Manchester United untuk mendapatkan tandatangan Mauro Icardi musim panas ini hanya kerana tidak senang dengan isterinya.

 • Shaukei Kahar 23 Feb 2019 1700

  Jiwa kacau (2): Ramsey bertambah lumayan

  Aaron Ramsey dulu sering dipersenda kerana rambut kusut masainya hingga pernah disamakan dengan Marge Simpson – karakter dalam siri animasi komedi The Simpsons. Namun, selepas ini, dia akan cukup kaya untuk memiliki satu rangkaian salun rambut sendiri.

 • Shaukei Kahar 23 Feb 2019 3963

  Jiwa kacau (1): Marcelo bukan lagi pilhan

  Selama tiga tahun Zinedine Zidane di kerusi pengurus Real Madrid, pertahanan sayap, Marcelo, adalah antara nama pertama ditulisnya dalam kesebelasan utama, namun tidak lagi.

 • Shaukei Kahar 26 Jan 2019 7120

  La ultima ciao (selamat tinggal yang terakhir)

  Emiliano Sala mungkin sudah mengucapkan "La ultima ciao," atau "selamat tinggal yang terakhir" buat rakan sepasukannya di FC Nantes pada petang Isnin lalu.

 • Shaukei Kahar 25 Jan 2019 5110

  Bagilah muka sikit kat Mourinho

  Sebulan – atau lebih sedikit – sudah berlalu sejak Jose Mourinho dipecat daripada Manchester United. Namun, ternyata sukar untuk memadamkan terus bayangan kelibat bekas pengurus itu daripada kelab berkenaan.