Blog

 • Asmawi Bakiri 24 Okt 2017 121

  Koeman dipecat Everton bukan pun kejutan

  Ia seakan-akan semakin jelas kini buat pengurus dalam Liga Perdana Inggeris (EPL) bahawa sebarang pernyataan sokongan daripada lembaga pengarah kelab, hanyalah bayangan awal terhadap pemecatan yang bakal menyusul.

 • Asmawi Bakiri 22 Okt 2017 125

  Sumpahan buat pengurus dalam EPL

  Pemecatan Craig Shakespeare daripada jawatan pengurus Leicester City harus bukan memeranjatkan – ia sekadar meneruskan satu sumpahan yang sudah berlarutan sejak sekian lama.

 • Asmawi Bakiri 22 Okt 2017 117

  Tiada ihsan buat pengurus dalam EPL

  Pemilik Leicester City dari sebuah keluarga ahli perniagaan kaya-raya Thailand nampaknya mempunyai tabiat memecat pengurus kelab jika keputusan-keputusan tidak menepati kehendak mereka.

 • Asmawi Bakiri 2 Okt 2017 103

  De Bruyne cemerlang, Mourinho dikecam

  Judas bukan lagi No. 1.

 • Asmawi Bakiri 1 Okt 2017 123

  Sentuhan penyudah Aguero akan dirindui

  “Kenapalah pada waktu ini…,” harus itu persoalan yang bermain-main di fikiran Pep Guardiola sejurus ayam tambatannya, Sergio Aguero, disahkan terkeluar di antara enam dan lapan minggu gara-gara patah tulang rusuk pada ketika Manchester City sedang bersemayam di singgahsana liga.

 • Asmawi Bakiri 30 Sept 2017 112

  Guardiola buktikan pengkritiknya silap

  Manchester City – sehingga perlawanannya di Chelsea tengah malam ini – bertakhta di singgahsana Liga Perdana Inggeris dengan kelebihan jaringan.

 • Asmawi Bakiri 30 Sept 2017 91

  Man City barisan dicemburui

  Tidak tewas dalam semua pertandingan menjelang pertembungan dengan Chelsea tengah malam ini, Manchester City harus telah dapat mengatasi salah satu masalah terbesar pasukan Biru Langit itu musim lalu.

 • Asmawi Bakiri 12 Ogos 2017 92

  Ketidaktentuan saingan EPL tetap jadi tarikan (bhg akhir)

  Arsenal sudah pun mengorak langkah dengan kemenangan 4-3 ke atas Leicester City dalam perlawanan sulung musim 2017-18 di Stadium Emirates awal pagi tadi selepas dua kali bangkit daripada ketinggalan, dengan David Lacazette hanya memerlukan dua minit untuk menyumbat gol pertamanya.

 • Asmawi Bakiri 11 Ogos 2017 133

  Ketidaktentuan saingan EPL tetap jadi tarikan (bhg 3)

  Arsenal mungkin telah memenangi Piala FA musim lalu dan menundukkan Chelsea menerusi penentuan sepakan penalti dalam perlawanan Perisai Komuniti, Sabtu lalu, sebagai pembuka tirai bagi musim baru 2017-18 ini tapi terus dibelenggu isu-isu di luar padang dalam pemburuannya terhadap kegemilangan.

 • Asmawi Bakiri 11 Ogos 2017 76

  Ketidaktentuan saingan EPL tetap jadi tarikan (bhg 2)

  Berlawanan dengan gembar-gembur pra-musim dan diperkuatkan dengan pembelian pemain termahal dunia ketika itu, Paul Pogba, serta kembara bola sepak, Zlatan Ibrahimovic, Manchester United sekadar menamatkan musim lalu di tangga keenam.

5 TVs Giveaway Everyday

when you subscribe to Astro Sports Package

Join Now End 30 September 2018