Blog

 • Hafizal Hamad 4 Apr 2017 104

  Ah Hoe dah sah.. Marcote atau Kiatisuk? KFA jangan kedekut tau!

  Nyata isu Tan Cheng Hoe dan Kedah telah menarik minat ramai penganalisis bolasepak negara bukan sahaja di Kedah malahan seluruh negara.

 • Hafizal Hamad 3 Apr 2017 146

  Ah Hoe dah lama pendam (Episod 1)

  Menang suku akhir pertama Piala FA tapi Sabtu malam jadi malam tak menentu buat penyokong Kedah. Semuanya dek spekulasi yang makin bertiup kencang mengenai Tan Cheng Hoe bakal mengucapkan selamat tinggal Darul Aman untuk ke Kelana Jaya.

 • Hafizal Hamad 29 Mac 2017 105

  Kalau Ah Hoe terima, Kedah lagu mana?

  Selepas bola sepak Malaysia menanti penuh debar keputusan pilihanraya FAM, landskap pasukan kejurulatihan bola sepak negara adalah antara yang terawal berasa tempiasnya.

 • Hafizal Hamad 1 Mac 2017 52

  Pi Mai Pi Mai Tang Tu

  Perjalanan Liga Malaysia 2017 belum sampai ke pertengahan liga tapi macam biasa apabila pasukan jadi kelam kabut semua mengambil sikap tunggu dan lihat.

 • Hafizal Hamad 22 Feb 2017 47

  Ate Mehmet Durakovic la kite

  Selamat datang ke Ipoh.

 • Hafizal Hamad 20 Feb 2017 46

  Kembali terjalin… Sathia, Shukor Adan

  Umpama lirik lagu nyanyian kumpulan Slam, "Kembali Terjalin...itu senario terkini dalam kem pasukan Felda United apabila sah menamakan bekas jurulatih kebangsaan, B. Sathianathan, selaku pengendali baru mereka.

 • Hafizal Hamad 2 Feb 2017 66

  Asyik, asyik, asyik… Asyik kena tipu saja

  Tirai Liga Malaysia 2017 telah pun disingkap. Masih terlalu awal untuk kita meletakkan pasukan mana yang berhak dilabel selaku pilihan.

 • Hafizal Hamad 27 Jan 2017 60

  Terima kasih ‘Black’

  Namanya Izuwan Arifin. Anak kelahiran Kuantan, Pahang. Pernah main bola tapi kerap kali jugak bertongkat. Dah dipesan jangan, nak main jugak. Itulah Black nama glamour di Kajian Sains Sukan dan Rekreasi ITM pada ketika itu hinggalah bertukar kepada UiTM.

 • Hafizal Hamad 9 Jan 2017 41

  Tu dia… Faiz menang wei!

  Alhamdulilah. Itu saja yang dapat dizahirkan selepas nama Faiz Subri diumumkan selaku pemenang Anugerah Puskas 2016. Nak kata apa lagi… ia satu kejayaan luar biasa buat bola sepak negara.

 • Hafizal Hamad 9 Jan 2017 38

  Bekas pemain, mereka juga punya suara

  Di kala seluruh negara memberikan tumpuan kepada Faiz Subri, penulis mahu mengalihkan sedikit fokus kepada elemen positif yang telah diambil oleh persatuan bola sepak negeri yang mahu untuk terus menghargai peranan dan sumbangan serta suara yang boleh dizahirkan oleh bekas pemain bola sepak yang cemerlang di peringkat kebangsaan mahupun negeri di p