Blog

 • Hafizal Hamad 3 Jan 2018 427

  Ronaldo terdesak ke United, Chelsea  

  Bintang Real Madrid, Cristiano Ronaldo, bersikap terbuka sama ada untuk menyertai Manchester United atau Chelsea kerana rasa terdesaknya untuk kembali ke England, demikian menurut laporan sepanjang 24 jam lalu.  

 • Hafizal Hamad 3 Jan 2018 360

  Ronaldo beri isyarat tinggalkan Madrid

  Cristiano Ronaldo telah meminta Real Madrid untuk menetapkan tanda harga ke atas dirinya dengan potensi perpindahan pada penghujung musim 2017-18 ini dengan nilai €100 juta (RM484 juta) atau kurang daripada itu.

 • Hafizal Hamad 2 Jan 2018 323

  Ronaldo pantang dengar nama Hazard

  Apakah yang membuat Cristiano Ronaldo terlalu marah kepada Eden Hazard hingga sanggup menyekat sebarang usaha untuk mendatangkan bintang Chelsea itu ke Real Madrid?

 • Hafizal Hamad 1 Jan 2018 379

  Berangnya Ronaldo bawa perpisahan?  

  Tersebarnya pelan rahsia Real Madrid untuk menandatangani bintang Chelsea, Eden Hazard, nyata tidak disenangi oleh Cristiano Ronaldo yang mungkin memilih untuk angkat kaki – kali ini bukan lagi sebagai ugutan semata-mata.

 • Hafizal Hamad 13 Dis 2017 195

  Perkelahian besar di Manchester (bhg akhir)  

  Insiden pergaduhan seusai perlawanan ‘derby’ Manchester di Old Trafford, Ahad lalu, tidak akan menghentikan perang mulut di antara Jose Mourinho dan Pep Guardiola, sebaliknya hanya akan memarakkan api sengketa kedua-duanya.

 • Hafizal Hamad 13 Dis 2017 179

  Perkelahian besar di Manchester (bhg 3)

  Ini yang terbaru dan ini harus yang paling mengejutkan berkaitan perkelahian besar seusainya pertemuan dua musuh setempat Manchester di Old Trafford, Ahad lalu.

 • Hafizal Hamad 13 Dis 2017 225

  Perkelahian besar di Manchester (bhg 2)

  Staf kejurulatihan dan pemain-pemain Manchester City dikatakan adalah pencetus perkelahian besar di Old Trafford, Ahad lalu, angkara mempersendakan penyerang Manchester United, Zlatan Ibrahimovic, demikian menurut laporan akhbar-akhbar British.

 • Hafizal Hamad 13 Dis 2017 193

  Perkelahian besar di Manchester (bhg 1)

  Jose Mourinho berteriak kepada penjaga gol Manchester City, Ederson, “tunjukkanlah rasa hormat’” (dalam Bahasa Inggerisnya, “ f*****g show respect”) yang rata-rata dianggap menjadi punca perkelahian selepas berakhirnya perlawanan ‘derby’ Manchester di antara United dan City di Old Trafford, Ahad lalu.

 • Hafizal Hamad 2 Nov 2017 305

  Tiket punya hal… bila mau selesai?

  Bila berbicara tentang penjualan tiket final bola sepak tempatan, tak pernah kita dengar yang positif. Sebahagiannya negatif.

 • Hafizal Hamad 12 Jun 2017 166

  Rooney: Ke mana harus bawa diri? (bhg akhir)

  Andai tiada sesiapa yang mahukannya atau tiada kelab yang rela membazirkan wang ke atasnya, Wayne Rooney masih boleh kekal di Old Trafford untuk semusim lagi dan menghabiskan kontraknya bersama Manchester United.