Blog

 • Edleen Ismail 20 Apr 2017 323

  Terima kasih chief!

  Bermula dengan penampilan pertama pada 1998 bersama The Blues, ianya terus menyaksikan John Terry mendapat kepercayaan untuk mengemudi benteng pertahanan Chelsea. 

 • Edleen Ismail 8 Dis 2016 252

  Sekelip mata

  Hampir dua minggu telahpun berlalu dan sebilangan besar barisan pemain dan kejurulatihan kelab dari Brazil, Chapecoense, menemui penghujung yang sangat tragis.

 • Edleen Ismail 24 Jun 2016 304

  Olimpik Oh Olimpik

  Beraksi di temasya Sukan Olimpik adalah impian setiap atlit, bukan sahaja atlit tapi ia juga menjadi idaman setiap wartawan sukan, kerana Olimpik adalah kemuncak segala-galanya.

 • Edleen Ismail 13 Feb 2016 262

  JANGAN PANDANG HINA!

  Jika ada kisah 'underdog' yang patut diterjemahkan dalam filem, kisah perjalanan Leicester City di Liga Perdana Inggeris musim ini pasti akan jadi pilihan. Ini kerana pada awal musim, ramai yang menjangka ia hanya nasib sementara buat pasukan kerdil ini kekal terajui liga.

 • Edleen Ismail 4 Nov 2015 247

  McCaw ‘wira’ All Blacks

  Skuad ragbi New Zealand yang lebih terkenal dengan panggilan ‘All Blacks’ berjaya mempertahankan gelaran Piala Dunia buat kali kedua di England hasil kejayaan membenam seteru utama, Australia.
   

 • Edleen Ismail 15 Okt 2015 241

  Belgium kuasa baharu dunia?

  Percaya atau tidak, Belgium akan dinobatkan pasukan bola sepak nombor satu dunia berdasarkan ranking terbaru FIFA. Tidak pernah terfikir pasukan Eropah ini mampu memberi saingan kepada kuasa-kuasa besar bola sepak seperti Brazil, Argentina, Jerman, Sepanyol dan Belanda.

 • Edleen Ismail 5 Okt 2015 198

  Koo & Tan Masih Berbisa?

  Jika soalan diajukan kepada peminat badminton pada era ini, pemain mana yang mereka minat, nama seperti Lee Chong Wei, Hafiz Hashim, Koo Kien Keat dan Tan Boon Heong akan disebut.

 • Edleen Ismail 2 Okt 2015 147

  Calon Tepat Mengemudi Skuad Negara

  Tanggal 3 September pencinta bola sepak tidak percaya akan nasib skuad negara yang dimalukan Emiriah Arab Bersatu 10-0 dalam aksi kelayakan Piala Dunia/Piala Asia.