Blog

 • Edleen Ismail 5 Jun 2018 7332

  Brazil akan bersamba di Russia!

  Brazil. Satu nama yang tidak dapat dipisahkan dengan sukan bola sepak. Jika mahu diceritakan satu persatu kaitan antara Brazil dengan bola sepak, memang terlalu banyak.

 • Edleen Ismail 4 Feb 2018 298

  Tidak semudah disangka

  Jika dilihat kepada undian kumpulan Kejohanan Berpasukan Badminton Asia 2018, pasukan lelaki Malaysia dilihat berada pada zon selamat untuk menempah tiket lebih awal ke saingan Piala Thomas yang dijangka berlangsung pada Mei nanti.

 • Edleen Ismail 15 Nov 2017 184

  Cukuplah 20 tahun!

  Memulakan karier profesional bersama skuad utama Parma pada 1995, individu ini tidak menoleh ke belakang lagi malah prestasinya terus meningkat dari masa ke semasa. Berhijrah ke Juventus pada 2001, kesetiaannya bersama skuad ‘The Old Lady’ tidak boleh dipertikaikan apabila masih lagi beraksi sehingga sekarang.

 • Edleen Ismail 22 Jun 2017 395

  Sirih pulang ke gagang

  Ibarat sirih pulang ke gagang. Itulah ungkapan paling sesuai bagi menggambarkan situasi di mana kembalinya legenda badminton negara, Datuk Misbun Sidek, ke Persatuan Badminton Malaysia (BAM) selaku ketua jurulatih perseorangan lelaki negara. 

 • Edleen Ismail 20 Apr 2017 168

  Terima kasih chief!

  Bermula dengan penampilan pertama pada 1998 bersama The Blues, ianya terus menyaksikan John Terry mendapat kepercayaan untuk mengemudi benteng pertahanan Chelsea. 

 • Edleen Ismail 8 Dis 2016 159

  Sekelip mata

  Hampir dua minggu telahpun berlalu dan sebilangan besar barisan pemain dan kejurulatihan kelab dari Brazil, Chapecoense, menemui penghujung yang sangat tragis.

 • Edleen Ismail 24 Jun 2016 177

  Olimpik Oh Olimpik

  Beraksi di temasya Sukan Olimpik adalah impian setiap atlit, bukan sahaja atlit tapi ia juga menjadi idaman setiap wartawan sukan, kerana Olimpik adalah kemuncak segala-galanya.

 • Edleen Ismail 13 Feb 2016 145

  JANGAN PANDANG HINA!

  Jika ada kisah 'underdog' yang patut diterjemahkan dalam filem, kisah perjalanan Leicester City di Liga Perdana Inggeris musim ini pasti akan jadi pilihan. Ini kerana pada awal musim, ramai yang menjangka ia hanya nasib sementara buat pasukan kerdil ini kekal terajui liga.

 • Edleen Ismail 4 Nov 2015 146

  McCaw ‘wira’ All Blacks

  Skuad ragbi New Zealand yang lebih terkenal dengan panggilan ‘All Blacks’ berjaya mempertahankan gelaran Piala Dunia buat kali kedua di England hasil kejayaan membenam seteru utama, Australia.
   

 • Edleen Ismail 15 Okt 2015 137

  Belgium kuasa baharu dunia?

  Percaya atau tidak, Belgium akan dinobatkan pasukan bola sepak nombor satu dunia berdasarkan ranking terbaru FIFA. Tidak pernah terfikir pasukan Eropah ini mampu memberi saingan kepada kuasa-kuasa besar bola sepak seperti Brazil, Argentina, Jerman, Sepanyol dan Belanda.

5 TVs Giveaway Everyday

when you subscribe to Astro Sports Package

Join Now End 30 September 2018