Blog

 • Intan Nor Saina 5 Sept 2018 4415

  Popular vs kualiti?  

  Senarai pendek untuk gelaran anugerah pemain terbaik FIFA telah dikeluarkan dengan menyaksikan Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah dan Luka Modric bakal berentap untuk merangkul gelaran terulung itu.

 • Intan Nor Saina 5 Sept 2018 38

  Mungkin ada pelangi lepas hujan berhenti

  Penyerang pasukan The Blues, Alvaro Morata, dikhabarkan berhasrat untuk meninggalkan Stamford Bridge musim panas ini setelah menganggap tahun yang malang baginya apabila hanya menjaringkan 3 gol dari 23 perlawanan terakhir Chelsea di pertengahan musim.

 • Intan Nor Saina 5 Sept 2018 147

  AJFC 2018: Jerman tak mengecewakan

  Cuaca baik mengiringi 58 peserta dari 24 negara, dalam mengharungi sesi pertama latihan bersama 5 jurulatih pasukan remaja bolasepak Bayern Munich bertempat di Sabener Strase. Sesi latihan berjalan lancar dan perbezaan bahasa tidak langsung menjadi masalah dalam sesi tersebut.

 • Intan Nor Saina 5 Sept 2018 318

  AJFC 2018: Jerman aku datang

  Pentas final bagi Kem Bolasepak Remaja Allianz telah pun berakhir.Dua orang peserta dari Malaysia Daniel Phoon Chun Tuck dan Kumaran Raman dibawa terbang ke Munich,Jerman bagi mengikuti program khas selama lebih kurang satu minggu.

 • Intan Nor Saina 28 Jul 2018 589

  AJFC 2018: Misi merebut tempat ke Jerman bermula

  Berkampung selama empat hari di Universiti Krungthep Thonburi, Bangkok Thailand, 57 peserta yang terpilih dari sembilan negara terlibat iaitu tuan rumah Thailand, Sri Lanka, China, Filipina, Indonesia, Taiwan, Singapura, Laos dan Malaysia harus merebut peluang bagi merebut kuota untuk ke Munich, Jerman.

 • Intan Nor Saina 28 Jul 2018 553

  AJFC 2018: Ke Bangkok kita

  Seawal jam 5 pagi pada 16 Julai, 10 peserta Kem Bola Sepak remaja Allianz(AJFC) telah bersedia menyahut cabaran ke Kem Asia bertempat di Bangkok, Thailand. Masing-masing mengenakan baju seragam tertera Allianz. “Disiplin sungguh," detik hati saya apabila melihat remaja-remaja ini yang sudah bersedia dengan bagasi mereka di LapanganTerbang Antaraban

 • Intan Nor Saina 28 Jul 2018 653

  AJFC 2018: Jaguh kampung turun Kuala Lumpur

  Dalam usaha  mengekalkan pun sudah payah, apatah lagi menambah jumlah minat dalam penyertaan sesebuah program pencarian bakat dalam bola sepak bukan sesuatu yang  mudah. Proses penganjuran bermula dengan pengiraan bajet dan penyediaan tenaga kerja seterusnya merangka pengisian program memerlukan penilitian yang khusus dan perlu ada kepakaran dalam

 • Intan Nor Saina 28 Jul 2018 421

  AJFC 2018: Bagaimana ia bermula

  Dalam kerancakan menyahut cabaran pembangunan sukan, begitu banyak program-program di peringkat akar umbi dilaksanakan samada oleh pihak kerajaan mahupun badan swasta.

 • Intan Nor Saina 2 Jul 2018 366

  Ini perlumbaan gila -- Marquez

  Pelumba daripada pasukan Repsol Honda, Marc Marquez, menggungguli perlumbahan pada minggu ini apabila dinobatkan sebagai  juara bagi saingan MotoGP Belanda di Sirkit TT Assen. 

 • Intan Nor Saina 2 Jul 2018 5671

  Adab bawa tuah

  Kita semua tahu bahawa Jepun merupakan sebuah negara yang kaya dengan adab dan tata tertib. Yang lagi membuatkan kita sebagai orang luar ini lebih kagum adalah hampir kesemua rakyat mempraktikkannya dan sentiasa patuh dengan gaya hidup tersebut dalam kehidupan mereka seharian. 

5 TVs Giveaway Everyday

when you subscribe to Astro Sports Package

Join Now End 30 September 2018