Blog

 • Intan Nor Saina 2 Mei 2018 1004

  Kali pertama Divisyen Perdana, Malaysia tenang harungi cabaran

  Tahun ini merupakan kali pertama Malaysia layak ke Divisyen Perdana Kejohanan Ragbi Asia. Pada minggu lalu, Malaysia telah beraksi dalam perlawanan pertama menentang Korea Selatan yang bertempat di Stadium Nasional Bukit Jalil. 

 • Intan Nor Saina 2 Mei 2018 341

  Berbasikal dengan keindahan alam

  Janamanjung Fellowship Ride (JMFR) 2018 yang telah berlangsung pada 29 April lalu telah menarik minat ramai pelumba basikal termasuk dalam dan luar negara.

 • Intan Nor Saina 15 Apr 2018 1914

  Budak kampung masuk kampung

  Hari kedua menjejakkan diri di Gold Coast, saya ditugaskan mengikuti lawatan media ke perkampungan Sukan Komanwel.

 • Intan Nor Saina 7 Apr 2018 6951

  Ibu, saya tidak perlu diseludup lagi!

  DUA puluh tahun lalu, temasya Sukan Komanwel begitu asing buat saya.

 • Intan Nor Saina 30 Mac 2018 848

  Lakukan apa yang perlu, nantikan hasilnya

  “Ia merupakan penghormatan buat saya setelah menjaringkan gol pertama dalam sembilan penampilan bersama pasukan England,” luahan seorang pemain berusia 25 tahun yang makin menadapat perhatian sejak akhir-akhir ini, Jesse Lingard.

 • Intan Nor Saina 30 Mac 2018 478

  Saiz bukan ukuran

  Jika mengimbas kenangan Sukan Sea 2017 yang lalu, sudah pasti ramai yang tidak mungkin melupakan detik keemasan skuad ragbi kebangsaan yang meraih emas buat julung kalinya. Semenjak itu, banyak pihak telah membuka mata akan impak sukan ragbi dalam pembangunan sukan negara.

 • Intan Nor Saina 30 Mac 2018 499

  Harimau wanita sedia mengaum lebih kuat

  Skuad hoki wanita negara pernah menjadi yang tercorot pada saingan Sukan Komanwel 2010 apabila mengakhiri saingan di tempat ke-10. Namun, mereka memperbaiki kedudukan pada edisi seterusnya dengan meletakkan pasukan di tempat ketujuh.

 • Intan Nor Saina 15 Mac 2018 4497

  Cuba lagi tahun depan

  Sudah satu dekad, kali terakhir pasukan gergasi dari England, Manchester United menjulang trofi liga Juara-juara Eropah dan kekalahan United baru-baru ini kepada pasukan Sevilla meiimbulkan beberapa tanda tanya terhadap pemain dan jurulatih mereka. Di mana silapnya? Taktik atau pemain?

 • Intan Nor Saina 28 Feb 2018 11965

  Bila-bila masa boleh ucap selamat tinggal

  Saya sudah boleh bersara dengan gembira! Itu lah kenyataan dibuat penyerang sensasi Real Madrid yang dikeluarkan baru-baru ini. Cristiano Ronaldo menegaskan dia tidak mempunyai impian yang lebih besar dalam bola sepak dan boleh bersara sekarang jika mahu. 

 • Intan Nor Saina 28 Feb 2018 6160

  Sama hebat atas balapan dan padang?

  Dari lapangan balapan ke padang bola sepak. Situasi yang menarik akan dapat kita saksikan apabila pemenang pingat emas Olimpik lapan kali Usain Bolt akan membuat penampilan di Old Trafford sebagai kapten selebriti bersama dengan selebriti bola sepak lain untuk perlawanan bola sepak Aid pada 10 Jun nanti.