Blog

 • Nur Amira Ibrahim 29 Apr 2017 460

  Jangan beri tekanan kepada Khairul Hafiz

  Saya tahu pasti ramai yang semakin beri perhatian kepada raja pecut negara, Khairul Hafiz Jantan, setiap kali dia menyertai mana-mana kejohanan termasuklah saya sendiri. 

 • Nur Amira Ibrahim 27 Apr 2017 197

  Ketinggian 1.93m vs lompatan 2.30m

  Sekali pandang, atlet ini memang mencuri tumpuan dengan ketinggiannya yang mencecah 1.93 meter. 

 • Nur Amira Ibrahim 4 Mac 2017 86

  "Tak lena tidur saya dibuatnya"

  Itu antara yang diluahkan oleh ketua jurulatih Kelantan, Zahasmi Ismail yang agak tertekan memikirkan pasukannya selepas Kelantan berdepan tiga kekalahan berturut-turut di Kota Bharu. Namun, tangisannya tidak dapat disembunyikan apabila Kelantan meraih kemenangan 4-2 berdepan Perak pada Rabu lalu yang membuatkan jurulatih itu begitu terharu.

 • Nur Amira Ibrahim 27 Feb 2017 86

  Beri masa kepada TRW

  Berakhirnya perlawanan Kelantan berdepan Selangor dalam saingan Liga Super Sabtu lalu dengan keputusan 2-0 di mana Kelantan tewas untuk kali ketiga di laman sendiri.

 • Nur Amira Ibrahim 2 Feb 2017 412

  Penyokong Kelantan bengang

  Nampaknya hasrat penyokong Kelantan ingin melihat aksi pertama pasukan kesayangan di laman sendiri tidak kesampaian buat kali kedua selepas perlawanan berdepan Johor Darul Takzim, JDT yang sepatutnya berlangsung pada 4 Februari nanti ditunda ke satu tarikh yang masih belum diputuskan.

 • Nur Amira Ibrahim 22 Jan 2017 82

  Redah banjir demi bola

  Siapa yang tidak kecewa bila sudah harungi perjalanan hampir 10 jam dari Melaka, dengan keadaan banjir di setiap perjalanan tetapi dikejutkan dengan berita perlawanan ditunda.

 • Nur Amira Ibrahim 17 Dis 2016 184

  'Bukan nak bersara terus, jangan salah faham'

  Itulah topik yang sempat diborakkan bersama juara silat dunia 2016, Siti Rahmah Mohd Nasir, sewaktu kami bertemu di studio Astro Arena seminggu selepas berakhirnya Kejohanan Pencak Silat Dunia 2016 di Bali Indonesia.

 • Nur Amira Ibrahim 7 Dis 2016 81

  Kena la profesional!

  Tidak akan saya lupa saat pesilat negara kelas C Putera, Muhammad Zarish Hakim terkena tendangan keras oleh pesilat dari Indonesia, Hanifan Yudaini pada aksi suku akhir Selasa lalu.

 • Nur Amira Ibrahim 5 Dis 2016 93

  "Lama sangat tunggu, sabar je la!"

  Itu yang boleh saya simpulkan buat ketika ini mengenai penganjuran oleh tuan rumah Indonesia di Kejohanan Pencak Silat Dunia edisi ke 17 ini.

 • Nur Amira Ibrahim 21 Sept 2016 121

  Rakyat Malaysia, anda juga wajar diberi pujian

  Tidak perlu saya terangkan satu persatu bagaimana sokongan yang ditunjukkan oleh hampir seluruh rakyat Malaysia, terhadap atlet-atlet Paralimpik negara, yang telah berjuang di Rio, Brazil, tempoh hari. Cukup hebat, cukup memberangsangkan !