Blog

 • Nur Amira Ibrahim 22 Jan 2017 51

  Redah banjir demi bola

  Siapa yang tidak kecewa bila sudah harungi perjalanan hampir 10 jam dari Melaka, dengan keadaan banjir di setiap perjalanan tetapi dikejutkan dengan berita perlawanan ditunda.

 • Nur Amira Ibrahim 17 Dis 2016 66

  'Bukan nak bersara terus, jangan salah faham'

  Itulah topik yang sempat diborakkan bersama juara silat dunia 2016, Siti Rahmah Mohd Nasir, sewaktu kami bertemu di studio Astro Arena seminggu selepas berakhirnya Kejohanan Pencak Silat Dunia 2016 di Bali Indonesia.

 • Nur Amira Ibrahim 7 Dis 2016 75

  Kena la profesional!

  Tidak akan saya lupa saat pesilat negara kelas C Putera, Muhammad Zarish Hakim terkena tendangan keras oleh pesilat dari Indonesia, Hanifan Yudaini pada aksi suku akhir Selasa lalu.

 • Nur Amira Ibrahim 5 Dis 2016 55

  "Lama sangat tunggu, sabar je la!"

  Itu yang boleh saya simpulkan buat ketika ini mengenai penganjuran oleh tuan rumah Indonesia di Kejohanan Pencak Silat Dunia edisi ke 17 ini.

 • Nur Amira Ibrahim 21 Sept 2016 43

  Rakyat Malaysia, anda juga wajar diberi pujian

  Tidak perlu saya terangkan satu persatu bagaimana sokongan yang ditunjukkan oleh hampir seluruh rakyat Malaysia, terhadap atlet-atlet Paralimpik negara, yang telah berjuang di Rio, Brazil, tempoh hari. Cukup hebat, cukup memberangsangkan !

 • Nur Amira Ibrahim 29 Jul 2016 69

  "Lain macam atlet muda ni!"

  Ini merupakan kali pertama saya membuat liputan untuk Sukan Malaysia, SUKMA di Sarawak edisi kali ini. Persoalan pertama yang muncul di fikiran saya adalah hebat sangat ke atlet-atlet muda di SUKMA ni?

 • Nur Amira Ibrahim 14 Jul 2016 59

  "Memori Kelantan, 14 Julai"

  Tarikh yang sama, tahun yang berbeza. 4 tahun lalu, 14 Julai 2012, The Red Warriors julang trofi Liga Super dengan penuh bergaya selepas menewaskan Sarawak 3-1 di Stadium Sultan Muhammad IV.

 • Nur Amira Ibrahim 16 Mei 2016 59

  Mat Saleh pun semakin pandai bersilat

  Gembira betul pesilat negara kita, Mohd Al Jufferi Jamari ini apabila dapat pamerkan silat yang cukup hebat di negara Eropa

 • Nur Amira Ibrahim 13 Mei 2016 47

  Selamat tinggal K.Devan, Selamat datang Velizar Popov

  Nampaknya hasrat sesetengah penyokong setia Kelantan yang mahu K.Devan berundur tercapai. Apa tidaknya, saban hari saya melihat kritikan yang hebat daripada penyokong terhadap jurulatih berkenaan selepas setiap perlawanan melibatkan pasukan kesayangan mereka itu berakhir.

 • Nur Amira Ibrahim 1 Mei 2016 80

  KAFA VS QU PUTEH?

  Belum habis lagi nampaknya isu yang dibangkitkan mengenai Persatuan Bola Sepak Kelantan, KAFA dan juga penaja besar The Red Warriors, Qu Puteh.