Blog

 • Adam Zamri 24 Apr 2017 89

  Arsene Wenger buktikan dia masih relevan

  Ada tiga perlawanan menarik pada malam Ahad, dua pertembungan Piala FA (JDT lawan Pahang), (Man City bertemu Arsenal) dan satu El Clasico (Real Madrid bertemu Barcelona), dan ketiga-tiganya hebat.

 • Adam Zamri 6 Apr 2017 102

  Peminat sampai 'PM' Chong Wei di Facebook minta tiket Terbuka Malaysia

  Menginjak usia 35 tahun, Chong Wei masih atlet kegemaran negara. Tolak ketepi segala kemelut dan konflik yang melanda dirinya, Chong Wei masih lagi ikon dalam menyatukan rakyat Malaysia.

 • Adam Zamri 10 Mac 2017 95

  Peminat Malaysia di luar negara lebih hargai Zulfadli?

  Zulfadli bukanlah asing buat peminat sukan badminton tempatan. Pernah mengecapi kegemilangan muncul sebagai Juara Remaja Dunia pada tahun 2011 di Taiwan, menewaskan pemain Denmark, Viktor Axelsen, 21-18, 9-21, 21-19.

 • Adam Zamri 19 Feb 2017 80

  Antara kerahan tenaga askar & menyaksikan badminton!

  Tatkala anda membaca artikel ini, saya bersama jurukamera, S Pulendran masih lagi bertugas untuk menyampaikan laporan terkini sempena Kejohanan Badminton Berpasukan Campuran Asia di Bandaraya Ho Chi Minh.

 • Adam Zamri 23 Jan 2017 118

  Kisah inspirasi The Malaysian Tigress patut dijadikan filem!

  Pernah anda menonton filem hindustan, Chak De! lakonan Shah Rukh Khan, dimana beliau memainkan watak sebagai jurulatih hoki wanita India dan kisah perjalanannya untuk menghimpunkan barisan pemain India dari seluruh daerah yang berbeza dialek, apatah lagi hoki wanita di India adalah satu tabu, sehingga digelakkan masyarakat kerana merasakan wanita l

 • Adam Zamri 7 Jan 2017 97

  Saga 'The Red Warriors' tamat jua

  Segala drama tentang pasukan bola sepak Kelantan akhirnya terlerai dengan "bekas" Presiden KAFA, Tan Sri Annuar Musa bersetuju untuk membantu melalui jaminan konsortium yang ditubuhkan dengan jumlah RM 3 juta kepada Kelantan menerusi kepentingannya sebagai Presiden dua syarikat, Al Hamra dan RedOne.

 • Adam Zamri 1 Jan 2017 87

  Kim Sang Ryul luah hasrat berkhidmat untuk Malaysia

  Disebalik kejayaan pasukan Inner Mongolia menewaskan pasukan Terengganu Hockey Team (THT) dengan keputusan 9-4 dalam aksi final Kejohanan Hoki Empat Penjuru minggu lalu, watak yang perlu diberi perhatian bukanlah di dalam padang, tetapi di barisan penonton.

 • Adam Zamri 19 Nov 2016 272

  Piala Suzuki AFF 2016: Jersi siapa paling lawa

  Tempoh hari Malaysia akhirnya merasmikan jersi terbaru mereka untuk digunakan ketika kejohanan AFF Suzuki 2016 yang akan berlangsung di Myanmar 19 November ini. Menampilkan rona hitam sebagai baju tuan rumah, dan putih untuk digunakan sebagai pasukan pelawat.

 • Adam Zamri 16 Nov 2016 64

  Haiya, saya patut mati ketika umur 68 tau!

  Penulis berkesempatan membuat liputan antarabangsa cabaran Ironman Langkawi 2016. Banyak perkara boleh dikongsikan penulis ketika membuat tugasan ini.

 • Adam Zamri 24 Okt 2016 80

  Nak pergi Bangkok main futsal, futsal takde!

  Jika mengikut jadual, kejohanan Futsal AFF sepatutnya berlangsung di Bangkok, Thailand bermula 31 Oktober sehingga 6 November depan.