Blog

 • Adam Zamri 6 Okt 2017 232

  Inspirasi golf bersama Gavin Kyle Green

  Saya kurang pasti ini kali berapa saya bertemu dengan Gavin Kyle Green, individu yang kini menjadi bualan orang-orang yang terlibat dalam sukan golf.

 • Adam Zamri 2 Okt 2017 209

  Impak kemerdekaan Catalunia terhadap bola sepak Sepanyol?

  Buat anda yang menonton perlawanan La Liga antara Barcelona dan Las Palmas pada 1 Oktober 2017, seperti yang terpapar di skrin, stadium Nou Camp lengang tanpa sebarang penyokong. Ini kerana di luar stadium berlaku ketegangan ekoran undian referendum kemerdekaan yang dituntut oleh masyarakat Catalan terhadap kerajaan Sepanyol.

 • Adam Zamri 25 Sept 2017 249

  Kebangkitan menakjubkan Valentino Rossi! 

  Siri kecederaan yang menimpa ahli sukan bukanlah sesuatu yang baru, boleh dikatakan ia adalah sesuatu yang biasa menghiasi sisipan berita sukan mengenai status kesihatan fizikal atlet.

 • Adam Zamri 10 Sept 2017 323

  Hafizh ketepikan segala kemelut di luar litar

  Beberapa hari sebelum bermulanya saingan GP San Marino, beberapa akhbar tempatan memainkan berita mengenai masa depan pelumba kebanggaan Malaysia, Hafizh Syahrin yang beraksi dalam saingan Moto2.

 • Adam Zamri 29 Ogos 2017 636

  Tuah wartawan baru

  16 tahun lalu, saya langsung tidak pernah terfikir yang saya akan jadi sebahagian daripada warga pewarta sukan, kerana ketika itu kehidupan saya berkisarkan kartun dan juga hal-hal picisan seorang kanak-kanak yang naif. Namun ketika itu saya tahu bahawa Malaysia sedang menganjurkan Sukan SEA di ibu kota, ramai orang begitu kecewa selepas Malaysia t

 • Adam Zamri 23 Ogos 2017 356

  Lindswell Kwok, si cantik dalam sukan wushu

  Wushu menutup tirai pada Selasa dengan kejayaan buat Malaysia, 6 emas, 5 perak dan 3 gangsa, prestasi yang jauh lebih baik ketika beraksi di Sukan SEA Singapura 2015, yang hanya membawa pulang 2 emas, 3 perak dan 4 gangsa.

 • Adam Zamri 23 Ogos 2017 683

  Tinju sukan orang bijak

  Sebelum ada salah anggap dengan tajuk yang tertera, ingin saya jelaskan, dari sudut perspektif saya sebagai pewarta sukan, semua sukan melahirkan atlit yang baik, namun usaha atlit itu sendiri apabila bertanding yang membezakan dia bijak, biasa-biasa atau hanya pelengkap jadual.

 • Adam Zamri 18 Ogos 2017 2951

  Regu Thailand gerun dengan servis Syahir Rosdi

  Walau sehebat mana skuad negara, harus kita akui Thailand punyai aura tersendiri khususnya dalam acara sepak takraw. Sebut sahaja nama Pornchai Kaokew, seluruh penggiat mahupun peminat sepak takraw akan mengakui kehebatan dimiliki perejam terbaik dunia ini, meskipun usianya sudah menginjak ke 33 tahun.

 • Adam Zamri 16 Ogos 2017 271

  Oh Malaysia mengapa mesti bersifat negatif terhadap emas pertama negara?

  Ia sepatutnya menjadi satu detik yang cukup bersejarah buat Malaysia, emas pertama Sukan SEA KL 2017 hadir melalui skuad chinlone negara yang beraksi dalam acara linking. 

 • Adam Zamri 15 Ogos 2017 684

  Sukan SEA: Mari ketahui venue tidak perlukan tiket

  Temasya sukan paling besar rantau ini sudah pun berlangsung, dan pelbagai acara sudah pun dijalankan meskipun baru dua hari sahaja ia sedang berlangsung. Bagaimana? Sudah rasa teruja dengan penampilan atlit-atlit kebangsaan mahupun luar negara?