Blog

 • Adam Zamri 23 Ogos 2017 235

  Lindswell Kwok, si cantik dalam sukan wushu

  Wushu menutup tirai pada Selasa dengan kejayaan buat Malaysia, 6 emas, 5 perak dan 3 gangsa, prestasi yang jauh lebih baik ketika beraksi di Sukan SEA Singapura 2015, yang hanya membawa pulang 2 emas, 3 perak dan 4 gangsa.

 • Adam Zamri 23 Ogos 2017 498

  Tinju sukan orang bijak

  Sebelum ada salah anggap dengan tajuk yang tertera, ingin saya jelaskan, dari sudut perspektif saya sebagai pewarta sukan, semua sukan melahirkan atlit yang baik, namun usaha atlit itu sendiri apabila bertanding yang membezakan dia bijak, biasa-biasa atau hanya pelengkap jadual.

 • Adam Zamri 18 Ogos 2017 2152

  Regu Thailand gerun dengan servis Syahir Rosdi

  Walau sehebat mana skuad negara, harus kita akui Thailand punyai aura tersendiri khususnya dalam acara sepak takraw. Sebut sahaja nama Pornchai Kaokew, seluruh penggiat mahupun peminat sepak takraw akan mengakui kehebatan dimiliki perejam terbaik dunia ini, meskipun usianya sudah menginjak ke 33 tahun.

 • Adam Zamri 16 Ogos 2017 191

  Oh Malaysia mengapa mesti bersifat negatif terhadap emas pertama negara?

  Ia sepatutnya menjadi satu detik yang cukup bersejarah buat Malaysia, emas pertama Sukan SEA KL 2017 hadir melalui skuad chinlone negara yang beraksi dalam acara linking. 

 • Adam Zamri 15 Ogos 2017 460

  Sukan SEA: Mari ketahui venue tidak perlukan tiket

  Temasya sukan paling besar rantau ini sudah pun berlangsung, dan pelbagai acara sudah pun dijalankan meskipun baru dua hari sahaja ia sedang berlangsung. Bagaimana? Sudah rasa teruja dengan penampilan atlit-atlit kebangsaan mahupun luar negara?

 • Adam Zamri 14 Ogos 2017 171

  Kenapa Sukan SEA KL 2017 menarik untuk disaksikan?

  Acara sukan terhebat tahun ini sudah pun bermula dengan kehangatannya kian terasa. Acara bola sepak lelaki dan bola jaring sudah pun membuka tirai. Bukan selalu acara sebegini kerap diadakan di Malaysia, kerana kali terakhir kita berjaya menghimpunkan barisan atlit terbaik di rantau ini untuk temasya Sukan Sea adalah pada 2001, iaitu 16 tahun lalu.

 • Adam Zamri 13 Ogos 2017 145

  Adam terus cemerlang

  Banyak perkara menarik yang boleh dicoretkan untuk GP Austria minggu ini. Tumpuan utama sudah semestinya pelumba negara, Adam Norrodin yang beraksi dalam kelas Moto3 bersama pasukan SIC Racing Team.

 • Adam Zamri 4 Ogos 2017 183

  Shareel penyerang tunggal Liga Perdana dalam skuad negara

  Ketua jurulatih bola sepak kebangsaan, Nelo Vingada, akhirnya mengumumkan senarai 24 orang pemain yang dipilih untuk sertai kem latihan pusat bermula 14 ogos ini bagi hadapi tiga perlawanan persahabatan kelas A.

 • Adam Zamri 6 Jul 2017 1236

  Mesin gol, Shahrel Fikri -- impiannya hampir musnah kerana masalah jantung

  Kelibat Shahrel Fikri sedang meniti status penyerang tempatan berbisa dalam kancah Liga Malaysia (Liga M) bersama sebuah pasukan kelab, PKNP FC. 

 • Adam Zamri 5 Jul 2017 4067

  Siapa trio terbaik sepak takraw Malaysia?

  Perang psikologi oleh Persatuan Sepak Takraw Malaysia (PSM) yang enggan mededahkan nama pemain yang akan wakili Malaysia ke Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 menimbulkan seribu satu polemik dalam kalangan pemerhati dan peminat sukan tempatan.