Blog

 • Adam Zamri 11 Mei 2017 98

  Padang rumput SNBJ dalam jagaan rapi!

  Apa akan terjadi jika konsert atau apa sahaja acara yang melibatkan ribuan orang berhimpun di atas rumput yang khusus untuk acara bola sepak? Kemungkinan besar permukaan rumput itu akan rosak dan akan menjejaskan keadaan padang itu.

 • Adam Zamri 6 Mei 2017 95

  Tenanglah kau di sana Norizman

  Hampir semua rakyat Malaysia khususnya peminat sukan permotoran tempatan tidak percaya dengan berita pemergian penunggang motosikal profesional, Norizman Ismail yang terlibat dalam kemalangan ketika sesi ujian masa di pusingan ketiga Kejohanan Cub Prix yang berlangsung di Kemaman, Terengganu.

 • Adam Zamri 28 Apr 2017 62

  Hafizh dan Kasma berentap di bumi Sepanyol

  Hujung minggu ini pastinya sesuatu yang menarik akan berlaku dalam Kejohanan Moto2 Eropah FIM CEV.

 • Adam Zamri 24 Apr 2017 43

  Arsene Wenger buktikan dia masih relevan

  Ada tiga perlawanan menarik pada malam Ahad, dua pertembungan Piala FA (JDT lawan Pahang), (Man City bertemu Arsenal) dan satu El Clasico (Real Madrid bertemu Barcelona), dan ketiga-tiganya hebat.

 • Adam Zamri 6 Apr 2017 63

  Peminat sampai 'PM' Chong Wei di Facebook minta tiket Terbuka Malaysia

  Menginjak usia 35 tahun, Chong Wei masih atlet kegemaran negara. Tolak ketepi segala kemelut dan konflik yang melanda dirinya, Chong Wei masih lagi ikon dalam menyatukan rakyat Malaysia.

 • Adam Zamri 10 Mac 2017 49

  Peminat Malaysia di luar negara lebih hargai Zulfadli?

  Zulfadli bukanlah asing buat peminat sukan badminton tempatan. Pernah mengecapi kegemilangan muncul sebagai Juara Remaja Dunia pada tahun 2011 di Taiwan, menewaskan pemain Denmark, Viktor Axelsen, 21-18, 9-21, 21-19.

 • Adam Zamri 19 Feb 2017 38

  Antara kerahan tenaga askar & menyaksikan badminton!

  Tatkala anda membaca artikel ini, saya bersama jurukamera, S Pulendran masih lagi bertugas untuk menyampaikan laporan terkini sempena Kejohanan Badminton Berpasukan Campuran Asia di Bandaraya Ho Chi Minh.

 • Adam Zamri 23 Jan 2017 68

  Kisah inspirasi The Malaysian Tigress patut dijadikan filem!

  Pernah anda menonton filem hindustan, Chak De! lakonan Shah Rukh Khan, dimana beliau memainkan watak sebagai jurulatih hoki wanita India dan kisah perjalanannya untuk menghimpunkan barisan pemain India dari seluruh daerah yang berbeza dialek, apatah lagi hoki wanita di India adalah satu tabu, sehingga digelakkan masyarakat kerana merasakan wanita l

 • Adam Zamri 7 Jan 2017 60

  Saga 'The Red Warriors' tamat jua

  Segala drama tentang pasukan bola sepak Kelantan akhirnya terlerai dengan "bekas" Presiden KAFA, Tan Sri Annuar Musa bersetuju untuk membantu melalui jaminan konsortium yang ditubuhkan dengan jumlah RM 3 juta kepada Kelantan menerusi kepentingannya sebagai Presiden dua syarikat, Al Hamra dan RedOne.

 • Adam Zamri 1 Jan 2017 46

  Kim Sang Ryul luah hasrat berkhidmat untuk Malaysia

  Disebalik kejayaan pasukan Inner Mongolia menewaskan pasukan Terengganu Hockey Team (THT) dengan keputusan 9-4 dalam aksi final Kejohanan Hoki Empat Penjuru minggu lalu, watak yang perlu diberi perhatian bukanlah di dalam padang, tetapi di barisan penonton.