Blog

 • Adam Zamri 29 Mac 2018 7137

  KAFA larang pemain bawa telefon bimbit -- wajar atau tidak?

  Antara drama baru yang dihidangkan dalam senario bola sepak tempatan minggu ini apabila jurulatih Kelantan, Fajr Ibrahim, dari Syria menguatkuasakan peraturan baru dalam rejimnya.

 • Adam Zamri 19 Mac 2018 23842

  Jaga-jaga sama Jeremy

  Kejohanan Badminton Seluruh England akhirnya menutup tirai semalam, yang menyaksikan tiada rakyat Malaysia di pentas final, kecuali insan bernama Jeremy Gan.

 • Adam Zamri 19 Mac 2018 9107

  Dua mata berharga 

  Bukan Valentino Rossi, Marc Marquez mahupun Johann Zarco yang sebelum itu memecahkan rekod 10 tahun pusingan terpantas milik Jorge Lorenzo di Litar Losail, Qatar. Namun tumpuan rakyat Malaysia dan jika tidak keterlaluan, Asia khususnya teruja mahu menyaksikan penampilan pertama Hafizh Syahrin Abdullah dalam kelas tertinggi MotoGP.

 • Adam Zamri 4 Mac 2018 25985

  Nombor dua Malaysia!

  Berbicara tentang badminton tempatan, tiada siapa dapat menyangkal bahawa Datuk Lee Chong Wei merupakan pemain nombor satu negara. Dia merupakan yang terulung, dan tiada galang gantinya.

 • Adam Zamri 27 Feb 2018 7782

  Arsenal perlu sedar diri!

  Tiada yang lebih perit apabila melihat kelab kesayangan tewas di pentas akhir, maaf izinkan saya membetulkan ayat, tewas dalam satu-satunya pentas akhir untuk musim ini.

 • Adam Zamri 26 Feb 2018 5289

  Grid Supersports 600cc didominasi lapan pelumba Malaysia

  Tatkala tumpuan sukan permotoran kini tertumpu kepada Hafizh Syahrin Abdullah bersama pasukan Yamaha Tech3, izinkan saya mengemukakan satu lagi sisi sukan permotoran yang boleh dibanggakan kepada rakyat Malaysia, cuma kali ini persaingan dalam kalangan rantau Asia.

 • Adam Zamri 1 Feb 2018 1010

  Hafizh Syahrin -- pelumba Asia Tenggara pertama beraksi dalam MotoGP?

  Gempar seketika apabila wartawan portal motorcyclenews.com, Simon Patterson, menerusi sumbernya mendedahkan pelumba kebanggaan Malaysia, Hafizh Syahrin Abdullah, kini dalam radar pasukan Monster Yamaha Tech 3 untuk gantikan Jonas Folger dalam saingan MotoGP 2018.

 • Adam Zamri 1 Feb 2018 1466

  OneXox TKKR RACING- Pasukan kerdil berjiwa besar

  Nama OneXox TKKR Racing boleh dianggap baru dan masih hijau dalam lapangan sukan permotoran tempatan.

 • Adam Zamri 1 Feb 2018 584

  Selamat tinggal penyerang terbaik dunia!

  Membesar sebagai peminat Arsenal, secara jujur tidak banyak pemain penyerang yang berjaya mencipta impak di Gunners, hanyalah beberapa nama, seperti Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Nwankwo Kanu, Nicholas Anelka, dan mungkin Marc Overmars yang berjaya tersemat di hati dan boleh digelar legenda sepanjang zaman. Yang lain gagal menyerlah ataupun dihan

 • Adam Zamri 28 Jan 2018 2230

  Perang jersi sudah bermula!

  Musim demam bola sepak adalah ibarat skrip pementasan yang diulang semula musim demi musim, namun peminat tetap menanti dengan penuh debar tanpa sebarang jemu.