Blog

 • Adam Zamri 30 Dis 2017 518

  Duke cedera, peluang Malaysia di Kejohanan Ragbi Asia bakal terjejas !

  Kecederaan adalah satu sub plot kecil yang kurang digemari dalam perjalanan bergelar seorang atlit. Baik yang serius mahupun cedera ringan, terlantar di atas katil lebih dari 3 hari sudah cukup untuk membuat segala otot mereka tidak berada dalam keadaan yang terbaik, bahasa mudahnya kendur.

 • Adam Zamri 30 Dis 2017 967

  Ke mana Ahmad Fazli Sham untuk musim 2018?

  Orang kebiasaan mungkin kurang mengenali nama Ahmad Fazli Sham Walat, namun tidak kelompok individu yang dambakan bau minyak tuti dan bahang kepanasan di litar lumba.

 • Adam Zamri 28 Dis 2017 288

  Fazila kini boleh sarung jersi Malaysia semula!

  Tiada yang lagi gembira buat seorang jurulatih apabila berjaya mendapatkan seorang tonggak penting kembali memperkuatkan pasukan.

 • Adam Zamri 18 Dis 2017 215

  Ujian perit buat S. Kumar

  Ia hari yang menyedihkan buat sukan negara apabila penjaga gol pasukan hoki kebangsaan, S.Kumar, didapati positif doping bahan terlarang, sibutramine, ketika kempen skuad negara dalam Kejohanan Hoki Piala Asia di Dhaka, Bangladesh Oktober lalu.

 • Adam Zamri 6 Dis 2017 1858

  Skuad "baru" sepak takraw Malaysia

  Sama seperti senario bola sepak tempatan, perkembangan sepak takraw sering menjadi tumpuan peminat khususnya di laman Facebook Astro Arena. Tenang, kerana skuad kebangsaan kali ini punyai cabaran terakhir untuk musim 2017, Piala Raja Thai kali ke-32 yang akan berlangsung di Bangkok. Thailand.

 • Adam Zamri 29 Nov 2017 240

  Mendidik rakyat bersukan menerusi maraton

  Saban tahun kita dapat lihat sambutan rakyat Malaysia untuk melibatkan diri dalam acara-acara larian semakin meningkat, ditambah penganjuran acara ini semakin bercambah di Malaysia.

 • Adam Zamri 10 Okt 2017 1151

  Awas, Kento Momota kini kembali!

  Kento Momota kembali mewarnai sukan badminton dunia selepas tragedi hitam yang menimpanya setahun yang lalu.

 • Adam Zamri 10 Okt 2017 557

  Benarkah wujud formasi 4-6-0 dalam bola sepak?

  Mungkin ia kedengaran agak janggal apabila pasukan Malaysia dikhabarkan akan menggunakan formasi 4-6-0 menentang Hong Kong dalam perlawanan kelayakan Piala Asia 2018 berbanding formasi konvensional yang sering diguna pakai oleh skuad kebangsaan iaitu 4-4-2.

 • Adam Zamri 6 Okt 2017 169

  Inspirasi golf bersama Gavin Kyle Green

  Saya kurang pasti ini kali berapa saya bertemu dengan Gavin Kyle Green, individu yang kini menjadi bualan orang-orang yang terlibat dalam sukan golf.

 • Adam Zamri 2 Okt 2017 165

  Impak kemerdekaan Catalunia terhadap bola sepak Sepanyol?

  Buat anda yang menonton perlawanan La Liga antara Barcelona dan Las Palmas pada 1 Oktober 2017, seperti yang terpapar di skrin, stadium Nou Camp lengang tanpa sebarang penyokong. Ini kerana di luar stadium berlaku ketegangan ekoran undian referendum kemerdekaan yang dituntut oleh masyarakat Catalan terhadap kerajaan Sepanyol.