Blog

 • Adam Zamri 22 Okt 2018 12713

  Hanya pakai budak Sukma!

  Tamat pasca Sukan SEA Kuala Lumpur 2017, tidak banyak kalendar untuk skuad ragbi wanita 7 sepasukan negara. Tumpuan lebih terarah kepada skuad lelaki yang terlibat dengan pelbagai latihan dan kejohanan seperti Siri 7 sepasukan Ragbi Asia.

 • Adam Zamri 18 Okt 2018 358

  Apa nasib sukan angkat berat Malaysia?

  Sukan Malaysia (Sukma) terus dipalit kontroversi, kali ini isu doping pula menjadi tajuk berita utama selepas isu ini sepi buat beberapa bulan.

 • Adam Zamri 11 Okt 2018 1966

  Haruskah Fatehah kembali ke Melbourne?

  Tamat Kejohanan Berbasikal Trek Grand Prix (GP) Asia Tenggara 2018 menyaksikan Fatehah Mustapa mengutip dua pingat perak, masing-masing acara keirin dan pecut individu wanita elit.

 • Adam Zamri 4 Okt 2018 5335

  Giliran Kim Hock berkelana ke Singapura

  Kisah jurulatih Malaysia, khususnya dari cabang badminton berkelana ke luar negara bukan baru, Jeremy Gan kini sedang menikmati kejayaan dengan skuad Jepun, Tan Kim Her pula dalam misi membentuk gandingan beregu campuran dan lelaki yang mantap di India, Choong Tan Fook pula menjadi antara tulang belakang kebangkitan pasangan campuran Hong Kong, Tan

 • Adam Zamri 2 Ogos 2018 16366

  Siapa mampu kalahkan Tai Tzu Ying?

  Di sebalik kerancakan Kejohanan Badminton Dunia di Nanjing, China, ketika ini di tambah pula dengan misteri serta spekulasi masalah kesihatan yang menimpa jaguh perseorangan lelaki, Datuk Lee Chong Wei, sehingga memaksa dia menarik diri daripada saingan ini dan juga Sukan Asia 2018, ramai yang terlepas pandang tentang seorang jaguh dari Taiwan.

 • Adam Zamri 25 Jul 2018 3607

  Sukan Asia: Harapan emas Malaysia kabur 

  Kurang 30 hari sahaja lagi, akan berlangsungnya temasya kedua terbesar dunia, Sukan Asia Indonesia, bermula 18 Ogos hingga 2 September. Namun, belum apa-apa lagi, satu demi satu kontroversi sukan tempatan kian menampakkan hala tuju kontinjen Malaysia dalam temasya itu.

 • Adam Zamri 14 Jul 2018 1280

  Pedrosa sah tinggalkan MotoGP tahun depan

  Pelbagai spekulasi mewarnai hala tuju Dani Pedrosa untuk musim ini, ditambah apabila pasukannya, Honda membawa masuk pelumba Ducati, Jorge Lorenzo untuk bersama pasukan itu musim depan.

 • Adam Zamri 12 Jul 2018 4030

  Kelantan tidak perlu keajaiban, tetapi perlu main “molek”

  Ia kemenangan yang tidak disangka ramai pihak pada malam tadi, pasukan tercorot dalam Liga Super, Kelantan melayan kunjungan naib juara Piala FA 2018, Selangor.

 • Adam Zamri 4 Jul 2018 3546

  Ashraf Haiqal akan ke Barcelona!

  Sukan ping pong di Malaysia boleh dianggap diam-diam ubi berisi. Tidak banyak pencapaian di pentas antarabangsa tidak bermakna mereka seharusnya dipandang sepi.

 • Adam Zamri 24 Jun 2018 1328

  Misi Chong Wei lakar rekod agung di Malaysia, Indonesia 

  Umum mengetahui di sebalik keagungan serta pencapaian terbilang dilakar Datuk Lee Chong Wei dalam arena badminton dunia, dia kempunan untuk raih beberapa gelaran utama. Piala Thomas, Juara Dunia dan yang paling sadis, tiga kali dikecewakan untuk rebut pingat emas Sukan Olimpik.