Blog

 • Adam Zamri 1 Feb 2018 513

  Hafizh Syahrin -- pelumba Asia Tenggara pertama beraksi dalam MotoGP?

  Gempar seketika apabila wartawan portal motorcyclenews.com, Simon Patterson, menerusi sumbernya mendedahkan pelumba kebanggaan Malaysia, Hafizh Syahrin Abdullah, kini dalam radar pasukan Monster Yamaha Tech 3 untuk gantikan Jonas Folger dalam saingan MotoGP 2018.

 • Adam Zamri 1 Feb 2018 656

  OneXox TKKR RACING- Pasukan kerdil berjiwa besar

  Nama OneXox TKKR Racing boleh dianggap baru dan masih hijau dalam lapangan sukan permotoran tempatan.

 • Adam Zamri 1 Feb 2018 331

  Selamat tinggal penyerang terbaik dunia!

  Membesar sebagai peminat Arsenal, secara jujur tidak banyak pemain penyerang yang berjaya mencipta impak di Gunners, hanyalah beberapa nama, seperti Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Nwankwo Kanu, Nicholas Anelka, dan mungkin Marc Overmars yang berjaya tersemat di hati dan boleh digelar legenda sepanjang zaman. Yang lain gagal menyerlah ataupun dihan

 • Adam Zamri 28 Jan 2018 915

  Perang jersi sudah bermula!

  Musim demam bola sepak adalah ibarat skrip pementasan yang diulang semula musim demi musim, namun peminat tetap menanti dengan penuh debar tanpa sebarang jemu.

 • Adam Zamri 6 Jan 2018 212

  Oh Malaysia, tolonglah layak ke Piala Thomas !

  “Boleh tak kita jangan fikirkan soal itu dahulu, sebaliknya fokus terhadap persiapan kita” ujar Datuk Seri Norza Zakaria dengan tegas dalam mesyuarat Kejurulatihan dan Latihan (C&T) Persatuan Badminton Malaysia (BAM) Khamis lalu , sementara hadirin yang lain tertawa seketika.

 • Adam Zamri 5 Jan 2018 103

  Antara Limburg & Kuala Lumpur

  Banyak perkara menarik berlaku di Stadium Hoki Nasional 2, Bukit Jalil tempohari ketika perlawanan antara Terengganu Hockey Team (THT) dan UiTM. 

 • Adam Zamri 30 Dis 2017 359

  Duke cedera, peluang Malaysia di Kejohanan Ragbi Asia bakal terjejas !

  Kecederaan adalah satu sub plot kecil yang kurang digemari dalam perjalanan bergelar seorang atlit. Baik yang serius mahupun cedera ringan, terlantar di atas katil lebih dari 3 hari sudah cukup untuk membuat segala otot mereka tidak berada dalam keadaan yang terbaik, bahasa mudahnya kendur.

 • Adam Zamri 30 Dis 2017 382

  Ke mana Ahmad Fazli Sham untuk musim 2018?

  Orang kebiasaan mungkin kurang mengenali nama Ahmad Fazli Sham Walat, namun tidak kelompok individu yang dambakan bau minyak tuti dan bahang kepanasan di litar lumba.

 • Adam Zamri 28 Dis 2017 142

  Fazila kini boleh sarung jersi Malaysia semula!

  Tiada yang lagi gembira buat seorang jurulatih apabila berjaya mendapatkan seorang tonggak penting kembali memperkuatkan pasukan.

 • Adam Zamri 18 Dis 2017 144

  Ujian perit buat S. Kumar

  Ia hari yang menyedihkan buat sukan negara apabila penjaga gol pasukan hoki kebangsaan, S.Kumar, didapati positif doping bahan terlarang, sibutramine, ketika kempen skuad negara dalam Kejohanan Hoki Piala Asia di Dhaka, Bangladesh Oktober lalu.