Blog

 • Adam Zamri 11 Okt 2018 1882

  Haruskah Fatehah kembali ke Melbourne?

  Tamat Kejohanan Berbasikal Trek Grand Prix (GP) Asia Tenggara 2018 menyaksikan Fatehah Mustapa mengutip dua pingat perak, masing-masing acara keirin dan pecut individu wanita elit.

 • Adam Zamri 4 Okt 2018 5248

  Giliran Kim Hock berkelana ke Singapura

  Kisah jurulatih Malaysia, khususnya dari cabang badminton berkelana ke luar negara bukan baru, Jeremy Gan kini sedang menikmati kejayaan dengan skuad Jepun, Tan Kim Her pula dalam misi membentuk gandingan beregu campuran dan lelaki yang mantap di India, Choong Tan Fook pula menjadi antara tulang belakang kebangkitan pasangan campuran Hong Kong, Tan

 • Adam Zamri 2 Ogos 2018 16253

  Siapa mampu kalahkan Tai Tzu Ying?

  Di sebalik kerancakan Kejohanan Badminton Dunia di Nanjing, China, ketika ini di tambah pula dengan misteri serta spekulasi masalah kesihatan yang menimpa jaguh perseorangan lelaki, Datuk Lee Chong Wei, sehingga memaksa dia menarik diri daripada saingan ini dan juga Sukan Asia 2018, ramai yang terlepas pandang tentang seorang jaguh dari Taiwan.

 • Adam Zamri 25 Jul 2018 3536

  Sukan Asia: Harapan emas Malaysia kabur 

  Kurang 30 hari sahaja lagi, akan berlangsungnya temasya kedua terbesar dunia, Sukan Asia Indonesia, bermula 18 Ogos hingga 2 September. Namun, belum apa-apa lagi, satu demi satu kontroversi sukan tempatan kian menampakkan hala tuju kontinjen Malaysia dalam temasya itu.

 • Adam Zamri 14 Jul 2018 1220

  Pedrosa sah tinggalkan MotoGP tahun depan

  Pelbagai spekulasi mewarnai hala tuju Dani Pedrosa untuk musim ini, ditambah apabila pasukannya, Honda membawa masuk pelumba Ducati, Jorge Lorenzo untuk bersama pasukan itu musim depan.

 • Adam Zamri 12 Jul 2018 3918

  Kelantan tidak perlu keajaiban, tetapi perlu main “molek”

  Ia kemenangan yang tidak disangka ramai pihak pada malam tadi, pasukan tercorot dalam Liga Super, Kelantan melayan kunjungan naib juara Piala FA 2018, Selangor.

 • Adam Zamri 4 Jul 2018 3442

  Ashraf Haiqal akan ke Barcelona!

  Sukan ping pong di Malaysia boleh dianggap diam-diam ubi berisi. Tidak banyak pencapaian di pentas antarabangsa tidak bermakna mereka seharusnya dipandang sepi.

 • Adam Zamri 24 Jun 2018 1247

  Misi Chong Wei lakar rekod agung di Malaysia, Indonesia 

  Umum mengetahui di sebalik keagungan serta pencapaian terbilang dilakar Datuk Lee Chong Wei dalam arena badminton dunia, dia kempunan untuk raih beberapa gelaran utama. Piala Thomas, Juara Dunia dan yang paling sadis, tiga kali dikecewakan untuk rebut pingat emas Sukan Olimpik.

 • Adam Zamri 18 Jun 2018 2665

  Maaf, bukan Yoo Jae Suk tapi Joo Sae Hyuk

  Yoo Jae Suk adalah hos terkenal untuk rancangan Runningman, manakala Joo Sae Hyuk pula adalah satu nama yang asing buat segelintir. Namun ritma nama kedua susuk ini seakan sama.

 • Adam Zamri 12 Jun 2018 16366

  Taufik Hidayat: Dari badminton ke politik

  Ia hari yang biasa di Akademi Badminton Malaysia, para pemain gigih berlatih, jurulatih memantau dengan teliti dan kami wartawan hanya memerhati jika ada perkara yang boleh diwartakan.