Berita

 • Terkini
 • Trending
  • Cormier berbelah bagi terima kejuaraan UFC

   Cormier berbelah bagi terima kejuaraan UFC

   Daniel Cormier tidak pasti apa yang harus dirasai ketika dia diumumkan sebagai juara light heavyweight UFC susulan kegagalan ujian doping Jon Jones.

   16 September 2017
  •  Sukan Para ASEAN: Saifuddin bergelut kembalikan prestasi 

   Sukan Para ASEAN: Saifuddin bergelut kembalikan prestasi 

   Jurulatih lompat jauh para negara, Syahrul Amri Mohd Suhaimi, melahirkan kebimbangan terhadap prestasi anak buahnya, Mohd Saifuddin Ishak, untuk menghadapi temasya Sukan Para ASEAN Kuala Lumpur 2017 yang akan membuka tirai dua hari lagi.

   15 September 2017
  • Terbuka Jepun: Chong Wei ditemani Seu Bock 

   Terbuka Jepun: Chong Wei ditemani Seu Bock 

   Datuk Lee Chong Wei kembali bergandingan dengan bekas jurulatih perseorangan lelaki, Tey Sey Bock, untuk menghadapi saingan Siri Super Terbuka Jepun yang bermula Selasa depan. 

   15 September 2017
  • Norza beri bayangan program Chong Wei bakal dirombak 

   Norza beri bayangan program Chong Wei bakal dirombak 

   Presiden Persatuan Badminton Malaysia (BAM), Datuk Seri Norza Zakaria, memberi bayangan bahawa program Datuk Lee Chong Wei akan menjadi sebahagian daripada agenda perubahan penting yang bakal dilaksanakan badan induk itu. 

   15 September 2017
  • Terbuka Korea: Peng Soon-Yee See wakil tunggal dalam separuh akhir 

   Terbuka Korea: Peng Soon-Yee See wakil tunggal dalam separuh akhir 

   Beregu campuran negara, Chan Peng Soon-Cheah Yee See, berjaya menempah tempat ke separuh akhir Terbuka Korea selepas berhempas pulas menundukkan pasangan tuan rumah dalam aksi sengit tiga set, hari ini. 

   15 September 2017
  • Felicia azam perbaiki masa peribadi

   Felicia azam perbaiki masa peribadi

   Atlet orang kurang upaya (OKU) negara, Felicia Mikat, berazam mahu memperbaiki catatan peribadinya bagi acara 100, 200, dan 400 meter wanita kategori T13 (masalah penglihatan) pada temasya Para Asean di Kuala Lumpur yang bakal membuka tirainya, Ahad ini.

   15 September 2017
  • Latihan berskala jadi tumpuan bola sepak pantai negara

   Latihan berskala jadi tumpuan bola sepak pantai negara

   Pengerusi Jawatankuasa Futsal dan Bola Sepak Pantai, Datuk Rosmadi Ismail, menganggap latihan kebangsaan berskala adalah antara medium utama yang akan disertakan dalam rangka tindakan bola sepak pantai yang akan diketahui keputusannya dalam tempoh dua bulan daripada sekarang.

   15 September 2017
  • Solihin optimis hadiahkan emas buat negara

   Solihin optimis hadiahkan emas buat negara

   Dua tahun bergelar atlet sepenuh masa memberi perubahan positif kepada atlet pecut para negara, Ahmad Solihim Mohd Nor untuk terus memperbaiki prestasi sekaligus mengejar misi merampas kembali pingat emas Sukan Para ASEAN 2017.

   15 September 2017
  • Jeganathan ambil langkah berjaga-jaga

   Jeganathan ambil langkah berjaga-jaga

   Ketua jurulatih olahraga para negara, R. Jeganathan menghadkan sesi latihan anak buahnya menjelang temasya Sukan Para ASEAN 2017 selepas berlaku kecederaan kecil terhadap beberapa atlet termasuklah prospek negara, Muhammad Ridzuan Puzi.

   14 September 2017
  • Apa pilihan yang ada bagi skuad berbasikal?

   Apa pilihan yang ada bagi skuad berbasikal?

   Kemalangan skuad basikal para negara di Lebuhraya Kuala Lumpur-Kuala Selangor (LATAR) mendedahkan dilema pelumba basikal mengenai laluan untuk menjalani latihan selepas lebuhraya, laluan bandar dan kampung didakwa tidak sesuai.

   14 September 2017
  • Berbasikal: Kemalangan tidak halang Khairul Hazwan raih emas

   Berbasikal: Kemalangan tidak halang Khairul Hazwan raih emas

   Walaupun ditimpa kemalangan sewaktu menjalani latihan di Lebuhraya Latar sebelum ini, atlet berbasikal para negara, Mohd Khairul Hazwan Wahab, membuktikan keunggulannya selepas berjaya meraih pingat emas menerusi acara ujian masa individu lelaki (B) dalam saingan di Putrajaya.

   20 September 2017
  • Souare kembali beraksi selepas rehat setahun

   Souare kembali beraksi selepas rehat setahun

   Pengurus Crystal Palace, Roy Hodgson, berhati-hati untuk menggunakan khidmat Pape Souare selepas pemain pertahanan itu kembali ke pentas bola sepak kompetitif ketika menewaskan Huddersfield 1-0 dalam Piala EFL di Selhurst Park, awal pagi tadi.

   20 September 2017
  • Renang: Fraidden tambah emas buat negara

   Renang: Fraidden tambah emas buat negara

   Perenang para negara, Fraidden Dawan, berjaya membutirkan pingat emas pertama pada hari ini buat kem renang selepas mengungguli acara 400 meter gaya bebas S10 lelaki.

   20 September 2017
  • GP Kebangsaan: Perak tagih prestasi pemain 

   GP Kebangsaan: Perak tagih prestasi pemain 

   Pasukan Perak mahu pemainnya menunjukkan aksi cemerlang dalam Kejohanan Sepaktakraw Kebangsaan Grand Prix (GP) 2017 Sirkit Ke-3 yang akan berlangsung di Kompleks Majlis Sukan Negara (MSN) Taman Keramat Kuala Lumpur, dari 15 hingga 17 September ini.

   14 September 2017
  • Olahraga: Enam pingat emas berjaya dituai

   Olahraga: Enam pingat emas berjaya dituai

   Acara trek dan padang Sukan Para ASEAN Kuala Lumpur 2017 terus menjadi lubuk emas buat kontinjen negara apabila skuad negara berjaya meraih enam pingat emas, setakat ini.

   18 September 2017
  • Prestasi menurun V Shem-Wee Kiong jadi pengajaran

   Prestasi menurun V Shem-Wee Kiong jadi pengajaran

   Tragedi kejatuhan beregu lelaki nombor satu negara, Goh V Shem dan Tan Wee Kiong wajar dijadikan teladan dalam skuad badminton negara bagaimana untuk menangani elemen kemasyhuran dengan lebih baik.

   17 September 2017
  • Frost enggan dedah punca tinggalkan BAM

   Frost enggan dedah punca tinggalkan BAM

   Di atas dasar mahu meninggalkan skuad negara dengan cara baik, Morten Frost enggan mendedahkan isu peribadi yang mendorongnya meletakkan jawatan sebagai Pengarah Teknikal Persatuan Badminton Malaysia (BAM).

   19 September 2017
  • MASUM ungguli Sofbol Terbuka Kebangsaan

   MASUM ungguli Sofbol Terbuka Kebangsaan

   Majlis Sukan Universiti Malaysia (MASUM) membuktikan kejaguhan selepas muncul juara Kejohanan Sofbol Terbuka Kebangsaan 2017 di Taman Rekreasi Chendering, Kuala Terengganu, kelmarin.

   20 September 2017
  • Olahraga: Bernard tambah emas untuk negara

   Olahraga: Bernard tambah emas untuk negara

   Pelari pecut para negara, Eddy Bernard menyumbangkan lagi pingat emas untuk kontinjen negara dalam acara 100 meter T36 Sukan Para ASEAN Kuala Lumpur 2017, sebentar tadi.

   18 September 2017
  • Powerlifting: Emas keenam buat Van Cong

   Powerlifting: Emas keenam buat Van Cong

   Atlet angkat berat, Le Van Cong meraih pingat emas Sukan Para ASEAN keenam berturut-turut sejak penampilan sulungnya pada 2007 dengan angkatan 181kg bagi kategori 49kg lelaki di Pusat Pameran dan Perdagangan Antarabangsa Malaysia (MITEC), hari ini.

   18 September 2017
TOP 30 - Vote Now!

Vote for your favourite goal of the week!

Vote Now End