No inner navi found!

Berita

 • Terkini
 • Trending
  • Mereka banyak bercakap, inginkan publisiti -- Kim Swee

   Mereka banyak bercakap, inginkan publisiti -- Kim Swee

   Ketua Jurulatih skuad B-22 negara, Datuk Ong Kim Swee, tidak senang dengan andaian yang ditimbulkan sesetengah pihak terhadap kegagalan pasukannya dalam Sukan SEA Filipina.

   6 December 2019
   6567
  • Boling tenpin: Siti Safiyah lega butir perak

   Boling tenpin: Siti Safiyah lega butir perak

   Pemain boling tenpin negara, Siti Safiyah Amirah Abdul Rahman, lega apabila memastikan kilauan pingat perak dalam acara berpasangan campuran untuk sekurang-kurangnya menyelamatkan kempen negara yang agak suram dalam Sukan SEA Filipina. 

   5 December 2019
   264
  • Tinju: Khir Akyazlan tekad pulang dengan emas

   Tinju: Khir Akyazlan tekad pulang dengan emas

   Atlet tinju negara, Khir Akyazlan Azmi, mahu melunas janji yang pernah diikrarnya pada 2015 membawa pulang pingat emas setelah dia berjaya mengesahkan slot ke peringkat separuh akhir Sukan SEA Ke-30 acara light heavyweight bawah 81 kilogram, hari ini.

   5 December 2019
   8881
  • Renang: Gangsa 200m jadi pemangkin Jinq En

   Renang: Gangsa 200m jadi pemangkin Jinq En

   Perenang negara, Phee Jinq En, mahu menjadikan pingat gangsa pertamanya dalam saingan Sukan SEA Ke-30 menerusi acara 200 meter kuak dada sebagai pembakar semangat untuk memburu kejayaan dalam dua baki acara yang disertainya.

   5 December 2019
   167
  • Boling Tenpin: Siti Safiyah, Ahmad Muaz sumbang perak

   Boling Tenpin: Siti Safiyah, Ahmad Muaz sumbang perak

   Skuad boling tenpin negara menambah satu pingat perak Sukan SEA Filipina lagi apabila gandingan Ahmad Muaz Fishol dan Siti Safiyah Amirah Abdul Rahman muncul kedua terbaik dalam acara beregu campuran di Starmall EDSA-Shaw, Manila hari ini.

   5 December 2019
   269
  • Karate: Somanroy impi pingat emas

   Karate: Somanroy impi pingat emas

   Atlet karate negara, A. Somanroy, menyimpan hasrat untuk menukar warna pingat dalam penyertaan kali keduanya di pentas Sukan SEA Ke-30 menjadi kilauan emas menjelang aksi yang bakal membuka tirai Sabtu ini.

   5 December 2019
   164
  • Silat: Zulfazly bersyukur ulangi jejak bapa

   Silat: Zulfazly bersyukur ulangi jejak bapa

   Pesilat negara, Zulfazly Zulfakar, memanjatkan kesyukuran kerana doanya untuk memenangi pingat emas di tempat sama yang pernah dilakukan bapanya, Zulfakar Abdul Majid pada 1991, dimakbulkan.

   5 December 2019
   464
  • Memanah: Juwaidi lakar permulaan positif

   Memanah: Juwaidi lakar permulaan positif

   Pemanah negara, Juwaid Mazuki, bermula positif dalam Sukan SEA Filipina 2019 apabila memecahkan rekod kebangsaan milikinya untuk melangkah ke pusingan kalah mati hari ini.

   5 December 2019
   192
  • Sofbol: Pavinthraa tidak kesal beralih acara

   Sofbol: Pavinthraa tidak kesal beralih acara

   J. Pavinthraa Devi membuat keputusan tepat apabila meninggalkan acara rejam lembing untuk menyertai pasukan sofbol wanita negara apabila melakukan pukulan home run ketika menewaskan Singapura 5-4 untuk mengesahkan pingat sulung dalam sejarah Sukan SEA.

   5 December 2019
   409
  • Capai sasaran bukan sebab faktor nasib -- Megat Zulkarnain

   Capai sasaran bukan sebab faktor nasib -- Megat Zulkarnain

   Setiausaha Agung Persekutuan Silat Kebangsaan Malaysia (PESAKA), Datuk Megat Zulkarnain Omardin, menolak faktor nasib menjadi pencetus kejayaan skuad silat negara mencapai sasaran dua pingat emas dalam Sukan SEA Filipina hari ini.

   5 December 2019
   492
  • Skuad memanah belum panik

   Skuad memanah belum panik

   Skuad memanah negara, yang diketuai Khairul Anuar Mohamad, masih belum panik untuk capai sasaran lima pingat emas dalam Sukan SEA Filipina biarpun kesemua pemanah negara kandas awal dalam acara recurve individu di Lapangan Memanah Clark hari ini.

   6 December 2019
   576
  • Terjun: Tze Liang tepati status pilihan

   Terjun: Tze Liang tepati status pilihan

   Ooi Tze Liang membuktikan statusnya sebagai penerjun pilihan apabila meraih pingat emas acara 3 meter papan anjal individu lelaki Sukan SEA Filipina di Pusat Akutik New Clark City hari ini.

   7 December 2019
   565
  • E-sukan: Atlet negara teruja bersaing di Manila

   E-sukan: Atlet negara teruja bersaing di Manila

   Semangat skuad sukan elektronik negara berkobar-kobar apabila kali pertama membuat penampilan dalam saingan Sukan SEA.

   5 December 2019
   564
  • Tinju: Fuad tidak hirau ancaman pencabar 

   Tinju: Fuad tidak hirau ancaman pencabar 

   Belum sempat mengerah keringat, peninju negara, Muhammad Fuad Redzuan, sudah mengesahkan pingat gangsa di dalam genggamannya apabila undian membabitkan kategori light flyweight bawah 49 kg itu menyaksikannya mendapat laluan khas, sekali gus mara ke peringkat separuh akhir di Pusat Konvensyen Antarabangsa Filipina, Metro Manila, Jumaat ini. 

   5 December 2019
   556
  • Renang: Welson yakin pertahan emas tanpa jurulatih

   Renang: Welson yakin pertahan emas tanpa jurulatih

   Perenang negara, Welson Sim, akan memulakan misi memburu pingat emas hatrik 400 meter gaya bebas Sukan SEA tanpa jurulatih, Chris Martin, yang masih belum tiba di Filipina akibat penangguhan pesawat penerbangan.

   3 December 2019
   551
  • Steven yakin Kim Swee ada magis selamatkan kempen negara

   Steven yakin Kim Swee ada magis selamatkan kempen negara

   Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Steven Sim, masih meletakkan harapan yang tinggi untuk melihat sentuhan magis daripada ketua jurulatih skuad B-22 negara, Datuk Ong Kim Swee, bagi menyelamatkan kempen Malaysia dalam Sukan SEA 2019.

   1 December 2019
   550
  • Angkat berat: Dua atau tiga tahun lagi

   Angkat berat: Dua atau tiga tahun lagi

   Atlet angkat berat negara, Mohamad Aniq Kasdan, bertekad untuk kembali lebih kuat dalam edisi seterusnya apabila gagal meraih podium pada penampilan sulungnya dalam Sukan SEA di Filipina.

   2 December 2019
   55
  • Menembak: Pengorbanan Jantan tidak ternilai

   Menembak: Pengorbanan Jantan tidak ternilai

   Pingat gangsa precision pistol dalam Sukan SEA Filipina hari ini menjadi simbolik buat penembak negara, Jantan Hintu, disebalik masalah kesihatan isterinya yang sedang menghidap kanser.

   2 December 2019
   541
  • Badminton: Skuad negara sudah sedia kejar emas

   Badminton: Skuad negara sudah sedia kejar emas

   Skuad badminton lelaki sudah bersedia dengan cabaran sebenar acara berpasukan Sukan SEA 2019, apabila bakal mencongak perhitungan dengan Singapura dalam aksi separuh akhir, esok.

   1 December 2019
   54
  • Hoang Duc pastikan Vietnam kekal rekod bersih

   Hoang Duc pastikan Vietnam kekal rekod bersih

   VIETNAM 2 INDONESIA 1 Nguyen Hoang Duc menjaringkan gol kemenangan dalam waktu kecederaan untuk Vietnam menewaskan Indonesia 2-1 bagi mengekalkan tempat selaku pendahulu Kumpulan B, bola sepak Sukan SEA Filipina di Stadium Memorial Rizal, Manila sebentar tadi.

   1 December 2019
   5336