Berita

 • Terkini
 • Trending
  • Nasib V Shem-Wee Kiong diketahui minggu depan 

   Nasib V Shem-Wee Kiong diketahui minggu depan 

   Hayat Goh V Shem dan Tan Wee Kiong sebagai gandingan kekal untuk tempoh sekurang-kurangnya sehingga minggu depan tatkala Persatuan Badminton Malaysia (BAM) tidak akan teragak-agak memisahkan mereka.

   6 September 2017
  • Perseorangan negara perlu perancangan rapi

   Perseorangan negara perlu perancangan rapi

   Presiden Persatuan Badminton Malaysia (BAM), Datuk Seri Norza Zakaria, mengharapkan agar satu langkah drastik akan dilakukan oleh jurulatih perseorangan lelaki negara, Datuk Misbun Sidek, ekoran kegagalan kategori itu mempamerkan prestasi mantap dalam kejohanan utama, baru-baru ini.

   6 September 2017
  • Iasah tekad mahu pamer kebangkitan

   Iasah tekad mahu pamer kebangkitan

   Atlet olahraga para negara, Siti Noor Iasah Mohd Ariffin, terpaksa menerima dengan hati yang terbuka selepas namanya tidak disenaraikan untuk menyetai Kejohanan Olahraga IPC Dunia di London, Julai lalu.

   6 September 2017
  • Misi Perak cari mata

   Misi Perak cari mata

   Ketua pasukan Perak, Mohamad Azrull Yaakob, menyeru rakan sepasukan untuk mempamerkan kebolehan dan aksi terbaik dalam Kejohanan Sepaktakraw Kebangsaan Grand Prix (GP) 2017 yang akan berlangsug pada 8 hingga 10 September ini di Kompleks Majlis Sukan Negara (MSN) Taman Keramat Kuala Lumpur.

   6 September 2017
  • Kecederaan sisihkan Fadzil

   Kecederaan sisihkan Fadzil

   Sah, pemain kebangsaan dan 'killer' skuad Perak, Muhammad Fazil Mustapa, gagal menempatkan dirinya dalam skuad The Bos Gaurus dalam Kejohanan Sepaktakraw Kebangsaan Grand Prix (GP) 2017 akibat kecederaan. 

   6 September 2017
  • Malaysia cemas pada saat-saat akhir sebelum raih satu mata

   Malaysia cemas pada saat-saat akhir sebelum raih satu mata

   Malaysia berjaya mempertahankan kedudukan 1-1 apabila Hong Kong terlepas peluang sepakan penalti pada saat-sat akhir dalam perlawanan peringkat Kumpulan B kelayakan Piala Asia 2019 di Stadium Hang Jebat, Melaka, malam ini. 

   5 September 2017
  • Harimau Malaya kini lebih bersedia

   Harimau Malaya kini lebih bersedia

   Jurulatih skuad kebangsaan, Nelo Vingada, menyifatkan barisan negara kini lebih bersedia untuk aksi kelayakan Piala Asia 2019 berdepan Hong Kong pada malam ini selepas latihan pusat yang lebih panjang kali ini berbanding sebelum aksi kelayakan pertama dengan Lubnan, Jun lalu.

   5 September 2017
  • Sukan Para ASEAN: Atlet baru jadi perhatian Jeganathan

   Sukan Para ASEAN: Atlet baru jadi perhatian Jeganathan

   Ketua jurulatih olahraga para negara, R. Jeganathan, berharap penampilan atlet baru akan membantu menyalurkan lima atau enam pingat emas tambahan dalam Sukan Para ASEAN 2017 bagi menepati sasaran 40 emas mengatasi pencapaian di Naypitaw 2013 dan Korat 2007.

   5 September 2017
  • Sukan Para ASEAN: Abu Samah jadi sandaran negara

   Sukan Para ASEAN: Abu Samah jadi sandaran negara

   Abu Samah Borhan menjadi harapan terbaik buat pasukan tenis kerusi roda negara dalam usaha meraih pingat emas pertama bagi kategori terbuka lelaki dalam Sukan Para ASEAN.  

   5 September 2017
  • Misbun akui Chong Wei sedikit keliru

   Misbun akui Chong Wei sedikit keliru

   Penyingkiran pusingan pertama Datuk Lee Chong Wei dalam Kejohanan Badminton Dunia di Glasgow, Scotland kekal sebagai kejutan paling besar pada musim ini.

   5 September 2017
TOP 30 - Vote Now!

Vote for your favourite goal of the week!

Vote Now End