Wenger semakin hampiri pintu keluar dari Arsenal

By Dom Farrell 19 March 2017 126
 Wenger semakin hampiri pintu keluar dari Arsenal

WEST BROM 3 ARSENAL 1

Pengurus Arsenal, Arsene Wenger, berkata beliau sudah membuat keputusan mengenai masa depannya yang akan diumumkan tidak lama lagi.


Wenger menjadi perbualan utama penyokong Arsenal ketika tewas 3-1 kepada West Brom malam tadi, dengan kapal terbang membawa kain rentang yang bertulis mesej "No Contract, Wenger Out" berlegar di udara sebelum perlawanan dimulakan di The Hawthorns.

Insiden tersebut seharusnya menjadi titik semangat kepada pengendali berusia 67 tahun itu, namun skuad kendaliannya tewas empat kali dalam lima perlawanan.

Pertahanan West Brom, Craig Dawson, menjaringkan dua gol buat pasukan tuan rumah sebelum Hal Robson-Kanu melengkapkan kemenangan West Brom.

Jaringan tunggal Arsenal hadir menerusi gol Alexis Sanchez yang menyamakan kedudukan pada awal permainan.

Wenger, yang kontraknya bakal tamat pada penghujung musim ini, menolak segala spekulasi mengenai masa depannya bersama Arsenal, akhirnya membuat keputusan ketika ditemu bual dalam sidang media. 

"Saya mengetahui apa yang akan saya lakukan mengenai masa depan saya. Anda akan tahu tidak lama lagi," kata Wenger.

"Kami mengharungi detik paling sukar dalam tempoh 20 tahun dan ia adalah lebih penting daripada masa depan saya."

Arsenal kini ketinggalan lima mata daripada penghuni tangga keempat, Liverpool, yang bakal berdepan Manchester City hari ini, manakala Manchester United akan memintas jika berjaya menewaskan Everton.

"Kami bertanggungjawab di atas keputusan ini. Ia adalah satu kekecewaan kerana kami tewas dalam perlawanan ini. Kami perlu mempertingkatkan mutu permainan kami dalam perlawanan akan datang."

About Author

Dom Farrell

Comment