Smalling: Rooney akan kembali temui rentak

By Stefan Coerts 27 September 2016 109
Smalling: Rooney akan kembali temui rentak

Chris Smalling berkata kapten pasukan, Wayne Rooney, akan kembali menemui rentak permainan selepas diketepikan ketika menang 4-1 ke atas penyandang juara Liga Perdana, Leicester City.

Rooney, yang dihujani kritikan hebat selepas gagal mempamerkan aksi cemerlang, mendorong pengurus, Jose Mourinho, mengetepikan pemain kebangsaan England itu selepas United tewas tiga perlawanan berturut-turut dalam semua pertandingan.

The Red Devils berjaya mempamerkan permainan cemerlang tanpa kelibat Rooney apabila meledak empat gol menerusi Smalling, Juan Mata, Marcus Rashford dan Paul Pogba.

Smalling berkata pemain berusia 30 tahun itu tidak terkesan dengan keputusan Mourino dan yakin dia akan kembali mempamerkan aksi yang lebih baik pada masa akan datang.

"Rooney tidak kelihatan kecewa apabila diketepikan. Sebelum perlawanan, dia memberikan kata-kata semangat kepada setiap pemain," kata Smalling.

"Walaupun apa sahaja situasi yang berlaku, Rooney sentiasa mempamerkan perwatakan yang sama dan sebab itu dia merupakan pemain yang penting buat United dan England.

"Dia adalah pemain yang berpengelaman dan telah bermain banyak perlawanan, saya yakin dia akan kembali menjaringkan gol."

About Author

Stefan Coerts

Comment