Hari ini saya kecewa, esok saya gembira -- Klopp

By Jamie Smith 20 March 2017 209
 Hari ini saya kecewa, esok saya gembira -- Klopp

Jurgen Klopp kecewa menyaksikan Manchester City bangkit selepas ketinggalan 1-1 ketika seri dalam saingan Liga Perdana Inggeris (EPL) kerana beliau menjangkakan keputusan yang positif.

Liverpool berada di landasan untuk memintas City untuk menghuni tangga ketiga liga selepas James Milner menjaringkan gol ketujuh menerusi sepakan penalti musim ini.

Namun, Sergio Aguero menyamakan kedudukan selepas menampan masuk hantaran rendah Kevin De Bruyne dalam satu pertembungan sengit di Stadium Etihad, di mana-mana kedua-dua pasukan membazirkan peluang untuk meraih tiga mata penuh.

Pulang dengan satu mata daripada perlawanan ini, Klopp berasakan pasukannya seharusnya merakamkan kemenangan keenam EPL bertemu City.

"Ia merupakan satu perlawanan yang sukar," kata Klopp. "Kami sekadar membawa pulang satu mata. Berdasarkan prestasi permainan, kami sepatutnya memenangi perlawanan ini.

"Penjaga gol pasukan lawan, Willy Caballero berjaya menampan beberapa percubaan kami, dia bermain dengan baik dalam perlawanan ini."

Adam Lallana dan Sadio Mane gagal menyempurnakan peluang untuk menjaringkan gol di penghujung perlawanan sementara Klopp mencadangkan pengadil perlawanan, Michael Oliver, seharusnya menghadiahkan mereka sepakan penalti.

"Terdapat beberapa situasi kami mampu menjaringkan gol, Lallana dan Mane gagal menyempurnakan peluang mereka. Kami dapat menjaringkan satu gol, mereka membalasnya dengan satu gol. Ini merupakan perlawanan yang adil."

 

About Author

Jamie Smith

Comment