Menu Button
Ratu skuasy negara Nicol Ann David menepati ramalan apabila melangkah ke separuh akhir dengan mengetepikan Jenny Duncalf pada temasya Sukan Komanwel ke-20 di sini.
Nicol mara ke separuh akhir
Pelumba basikal negara, Azizulhasni Awang mungkin berdepan tindakan disiplin apabila tampil dengan menyampaikan mesej 'Save Gaza' dengan cara tersendiri semasa acara di velodrome Sukan Komanwel sedang berlangsung.
Mesej 'Save Gaza' Azizulhasni
Setiap kali menjelang penyertaan negara dalam temasya sukan besar seperti Sukan Olimpik, Komanwel, Asia dan Sukan SEA, perhatian pasti tertumpu kepada sasaran pungutan pingat kontinjen negara.
Atlet bukan pergi 'makan angin'
Jelas nampak kurang berkeyakinan apabila Persekutuan Kebangsaan Berbasikal Malaysia (PKBM) mengumumkan bahawa mereka tidak meletakkan sebarang sasaran emas buat pelumbanya pada Sukan Komanwel di Glasgow.
Tiada sasaran emas daripada PKBM?
Persiapan skuad basikal negara ke Sukan Komanwel 2014 sedikit terjejas dengan berita kemalangan yang membabitkan pelumba Mohd Fauzan Ahmad Lutfi malam tadi.
Fauzan nyaris maut, perlu tangguh ke Glasgow
Pemain perseorangan negara, Liew Daren sudah bersedia untuk berdepan musuh dalam misi mahu membuktikan keupayaannya meraih kilauan emas pada Sukan Komanwel Glasgow di Scotland.
Daren sudah bersedia
Rangkuman Sukan Komanwel: 30 Julai
7/31/2014
Berikut adalah rangkuman ringkas aksi Sukan Komanwel pada hari Rabu melibatkan atlit Malaysia.
MSN kecewa dengan hoki lelaki
7/31/2014
Kekalahan skuad hoki  lelaki negara kepada pasukan tidak ternama Trinidad dan Tobago telah mengecewakan Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN) Datuk Seri Zolkples Embong.
Pandelela-Dhabitah tuai pingat gangsa
7/30/2014
Biarpun hanya tiga hari digandingkan untuk acara 10m platform seirama, pasangan Pandelela Rinong Pamg dan Nur Dhabitah Sabri berjaya meraih pingat gangsa pada temasya Sukan Komanwel.
Azizulhasni lelong pingat gangsa
7/29/2014
Jaguh pecut berbasikal negara Mohd Azizulhasni Awang berhasrat mahu melelongkan pingat gangsa acara keirin yang dimenanginya pada Sukan Komanwel ke-20 di sini untuk didermakan kepada badan-badan kebajikan.
Fauzan mahu atasi trauma
7/29/2014
Atlet berbasikal negara, Mohd Fauzan Ahmad Lutfi akan cuba mengatasi trauma kemalangan jalan raya ketika beraksi di Sukan Komanwel.
Fairul-Hizlee sumbang perak
7/29/2014
Skuad boling padang negara menyumbang satu lagi pingat perak pada temasya Sukan Komanwel ke-20 di sini menerusi acara Pairs lelaki selepas kalah kepada tuan rumah Scotland dalam final.
Fours wanita sumbang perak
7/28/2014
Nasib tidak menyebelahi skuad boling padang wanita untuk meraih pingat emas acara Fours wanita temasya Sukan Komanwel ke-20 di Pusat Boling Padang Kelvingrove.
Ping pong wanita raih perak
7/28/2014
Skuad ping pong wanita negara berjaya melepasi sasaran awal untuk menyamai pencapaian di New Delhi, India empat tahun lepas dengan kilauan pingat perak.
Page 1 of 69First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last   
FAM
Adakah penggantungan Tan Sri Annuar Musa menjejaskan bola sepak tempatan?

VOTE