Menu Button
Pemain perseorangan negara, Soo Teck Zhi tidak rasa gentar untuk bawa cabaran negara pada saingan Kelayakan Piala Thomas di Hyderabad.
Teck Zhi tenang galas tanggungjawab
Jurulatih perseorangan negara Tey Seu Bock menegaskan penampilan pemain pelapis di Kejohanan Berpasukan Asia Hyderabad India bukan sekadar untuk melalui proses kelayakan ke final Piala Thomas.
Pemain muda berpeluang beraksi di Piala Thomas
Tidak beraksi pada kelayakan Piala Thomas di Hyderabad, jaguh badminton negara, Datuk Lee Chong Wei tekad ingin memberi sepenuh perhatian dalam Kejuaraan Seluruh England yang menjadi fokus utamanya kini selain misi merebut pingat emas sulung dalam Temasya Sukan Olimpik Rio.
Fokus LCW tertumpu pada Rio
Pengurus Persatuan Badminton Malaysia (BAM), Lawrence Chew menyifatkan kebangkitan pasangan beregu negara, Tan Wee Kiong dan Goh V Shem sehingga bergelar juara GP Emas Masters India sesuatu di luar jangkaan dan membuktikan semangat juang mereka hingga tamat perlawanan.
Lawrence puji semangat V Shem/Wee Kiong
Beregu lelaki nombor satu negara, Goh V Shem/Tan Wee Kiong raih kejuaraan sulung untuk tahun 2016 pada Kejohanan Badminton Syed Modi selepas menewaskan cabaran beregu India, Pranaav Chopra/Akshay Dewalkar.
Permulaan baik buat V Shem/Wee Kiong
Tidak mahu sukan badminton terus tenggelam dikalangan negara sedang membangun, Konfederasi Badminton Asia (BAC) mengambil inisiatif mewujudkan program hala tuju pemain bagi memberi pendedahan dan perancangan teratur.
BAC ikrar bantu pembangunan badminton di negara membangun

Latest Badminton News

Latest

Daily Diary