Menu Button
Datuk Lee Chong Wei mula kelihatan menjalani latihan bersama skuad kebangsaan di Stadium Juara, Bukit Kiara semalam selepas diumumkan pergantungan sementara secara rasmi oleh Persekutusan Badminton Dunia (BWF).
Chong Wei kembali berlatih
Ketua jurulatih skuad badminton negara Rashid Sidek yakin Malaysia masih mempunyai pemain pelapis yang berwibawa untuk menggantikan Lee Chong Wei. 
Malaysia masih mampu lahirkan pemain muda - Rashid
Itu kata-kata Ketua Pegawai Eksekutif, Institut Sukan Negara (ISN), Datuk Dr Ramlan Abdul Aziz yang menggesa pihak-pihak tertentu supaya tidak membuat sebarang ulasan mengenai kes Lee Chong Wei.
"Hentikan sebarang ulasan mengenai LCW"
Itu kata-kata pemain badminton nombor satu dunia Lee Chong Wei mengenai ujian sampel B nya didapati positif 'dexamethasone' .
"Saya tidak pernah mengambil bahan terlarang"
Kementerian Belia dan Sukan (KBS) akan terus bekerjasama dengan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) bagi memastikan Datuk Lee Chong Wei menerima hukuman minima selepas disahkan gagal dalam ujian doping.
KBS dan BAM kerjasama bantu Chong Wei
Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin berkata tidak timbul isu mengenai layanan istimewa oleh pihak kementerian terhadap Datuk Lee Chong Wei yang mendapat khidmat seorang peguam sukan terkenal dari England bagi mengendalikan kes dopingnya.
Tiada isu layanan istimewa buat Chong Wei

Latest Badminton News

Latest

Daily Diary