Menu Button
Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN) Datuk Ahmad Shapawi Ismail meletakkan harapan tinggi kepada Pengarah Teknikal baharu BAM, Morten Frost Hansen bagi mengembalikan semula kegemilangan badminton negara.
Badminton Negara Mampu Bangkit Bersama Frost
Skuad badminton kebangsaan sudah mengesahkan satu gelaran pada Kejohanan Grand Prix (GP) Emas Terbuka India di Lucknow, selepas dua beregu wanita negara akan bertemu di perlawanan akhir esok.
Malaysia sahkan satu gelaran GP Emas Terbuka India
Pemain badminton ternama Korea Selatan, Lee Yong Dae percaya Malaysia bakal menampilkan pemain terbaik dalam acara beregu lelaki pada Sukan Olimpik Rio de Janeiro, Brazil tahun depan. 
Raja Beregu optimis bertemu pasangan Olimpik Malaysia
Harapan untuk menyaksikan wakil negara beraksi di final GP Emas Malaysian Masters tidak kesampaian apabila dua wakil negara beregu lelaki Goh V Shem-Tan Wee Kiong serta beregu campuran Chan Peng Soon-Lai Pei Jing tewas ditangan lawan masing-masing.
Tiada wakil negara di final
Hanya beregu lelaki dan beregu campuran negara meneruskan cabaran pada Kejohanan Badminton Grand Prix Emas Malaysia selepas saingan suku akhir di Stadium Perpaduan Negeri, Petra jaya, di sini, hari ini.
Wakil negara kini tinggal dua

Pemain beregu Tan Wee Kiong mengharapakan tahun baru akan memberinya semangat baru untuk beraksi dengan lebih hebat apabila kembali bersebelahan Goh V Shem yang telah pulih daripada kecederaan lututnya.

Wee Kiong semangat untuk beraksi

Latest Badminton News

Latest

Daily Diary